13 looks die elke twintiger geprobeerd moet hebben (nu het nog kan)

Als twintiger voelen we ons veel te vaak onzeker om te experimenteren op modevlak. Zonde, want het is juist nú dat we feilloos wegkomen met de gekste combinaties, stijlen en trends. Haal de waaghals in jezelf dus naar boven en laat je inspireren door deze 13 looks die elke twintiger moet geprobeerd hebben (nu het nog kan).

1. Cropped tops

Forever 21, Nasty Gal

Omdat echt ie-de-reen ze zal dragen deze zomer. En met wat je jouw cropped top ook combineert, je ziet er sowieso ultrafashionable uit. Toch niet zelfzeker genoeg om met je blote buik te koop te lopen? Kies dan voor een exemplaar met franjes die tot over je navel komen. Of draag gewoon een jeansvestje of bedrukte kimono (zie foto rechts) boven je cropped top. 

Maar het allerbelangrijkste: draag de cropped top nu het nog kan. Eens je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, zie je er (helaas) nogal vlug ordinair uit met een blote buik.

2. Opvallende sokken

In pumps, sandalen of sneakers: voortaan is het een en al gekke sokken wat de klok slaat. Ze zijn zelfs zo hard in de mode dat je ze nú meteen moet toevoegen aan je must-have lijstje. En experimenteren maar!

3. Haarkrijt

Instagram

Met de zomer in het vooruitzicht, bestaat “te veel kleur” niet langer. Permanente haarkleuringen mogen je dan wel altijd hebben afgeschrikt, sinds het haarkrijt (hair chalk) zijn intrede maakte, kan ook jij jouw lokken een fel kleurtje geven met als geweldige voordeel dat je natuurlijke kleur terugkomt na amper één wasbeurt.

Haast je dus naar de winkel (The Body Shop bijvoorbeeld) en laat je vrienden vreugdesprongetjes maken van het schrikken. 

4. Lang leve de salopette!

Ongeveer iedereen zal je vragen of je in de tuin aan ’t werken bent en naar het toilet gaan is een regelrechte ramp, maar geloof ons: de salopette is al dat gedoe meer dan waard. Zeker weten dat jouw hippiegehalte zo’n gigantische boost krijgt dat je energielevel recordhoogtes bereikt.

5. Felroze lippenstift

Omdat felroze lippenstift jouw jonge karakter extra in de verf zet (letterlijk dan) en we later nog meer dan tijd genoeg hebben om ons volwassen te gedragen. Trouwens, met een opvallend kleurtje op je lippen, straal je gewoon zelfvertrouwen uit.

Toch geen fan van fuchsia? Ga dan voor lichtere tinten, maar niet vergeten: je bent jong, profiteer ervan!

6. Gekke accessoires

Onder het motto: je leeft maar een keer.

Gekke accessoires zijn bovendien perfect voor alle single ladies die op zoek zijn naar een lief. Want met bizarre juwelen rond je lijf, weet jouw crush meteen wat zeggen. En eens die vervelende openingszinnen achter de rug zijn… volgt de rest vanzelf.

7. Diepe schouderuitsnijdingen

Omdat niets zo heerlijk is op hete zomerdagen dan een beetje extra verluchting. Wie de sexy kant op wil, doet er best een kanten topje onder. Maar fluokleurtjes, of gewoon wit of zwart, werken net zo goed.

8. Knotsgekke nagels

Instagram

Haal je beste tekentalent boven, raap al je geduld bij elkaar en maak van je nagels de mooiste kunstwerkjes die je ooit hebt gemaakt. Zeker weten dat je nog nooit zo vrolijk door het leven bent gegaan dan met dergelijke kleurrijke meesterwerken aan je vingers.

Ben je niet gezegend met massa’s geduld en artistieke precisie? Geen paniek, tegenwoordig zijn er heel wat hulpmiddelen op de markt, zoals eenvoudige nagelstickers of stempels, die je een heel eind op weg helpen (onder andere te koop via bol.com).

9. Bretellen

Oasap, Nasty Gal
De tijd dat bretellen louter dienden om bompa’s hun broek omhoog te houden, is al lang gepasseerd. Het nerdygehalte blijft daarentegen lekker hoog. En net zoals bij de populaire nerdybrillen, bewijzen bretellen dat je tonnen lef hebt. En laat dat nu net iets zijn waar een jonge twintiger nooit genoeg van kan hebben!

10. Gaatjes, gaatjes, overal gaatjes

Nasty Gal, Forever 21

Omdat kleren met gaten gewoon super stoer zijn. Maar overdrijf niet. Ga ofwel voor gaatjes bovenaan in je top of jurk, ofwel voor gaten in je broek. Echte durvers mogen gerust voor de combinatie gaan. Zolang je jezelf maar lekker in je vel voelt, en dan gaat al de rest vanzelf.

11. Foodwear

Nasty Gal, Oasap

Je maag begint er ongetwijfeld van te knorren, maar tegelijk maken kleren met heerlijke ijsjes, cupcakes en watermeloen je onverwacht vrolijk. En aangezien onze dokter ons later nog genoeg op dieet zullen zetten om onze bloeddruk, suikerspiegel en hartslag binnen de perken te houden, kunnen we er als twintiger maar beter van profiteren om all the way te gaan en onze liefde voor lekker eten van de daken te schreeuwen met onze outfit.

12. De pixie

Getty images

Oké, je hebt heel wat lef nodig om je lange lokken vaarwel te zeggen, maar als twintiger ben jij gewoon op hét meest geschikte moment in je leven om je te wagen aan een stoere pixie.

13. Zonnebrillen in alle maten, vormen en kleuren

Oasap, Forever 21, Nasty Gal

Gewoon. Omdat het kan. En omdat je er onwaarschijnlijk vrolijk van wordt (en je omgeving ook!)

Durf. Experimenteer. En trek je vooral niets aan van wat de rest denkt. You go, girl!

Meer
Lees meer...