15 Cartoon Network-series waar we vroeger allemaal naar gekeken hebben

Waar is de tijd?! Vroeger – toen alles beter was – zapte elke nineties kid na schooltijd SOWIESO naar Cartoon Network. En hoe kan het ook anders? Met series als Dexter’s Lab, The Powerpuff Girls en Johnny Bravo konden we ons uuuuuurenlang amuseren. Wedden dat jij deze 15 Cartoon Network-series sowieso nog kent? 

1. Dexter’s Lab

Met stip op nummer één: Dexter’s Lab! Ie-de-reen was toch keigrote fan van het genie en zijn grote zus Dee Dee?! En dankzij de serie leerden we allemaal onze eerste woordjes in ’t Frans: Omelette du fromage ;-).

2. The Powerpuff Girls

Wedden dat je nog STEEDS weet hoe Blossom, Bubbles en Buttercup ontstaan zijn? (Suiker, zout en alles waar je van houdt! En Element X niet te vergeten!).

3. Ed, Edd ’n Eddy

De avonturen van de Ed’s waren altijd keigrappig, want ze deden letterlijk ALLES voor een kwartje! Maar ons favoriete personage blijft so-wie-so Plank ;-).

4. Johnny Bravo

Oh yeah … She wants me! Jep, dankzij onze favoriete macho leerden we allemaal de allerbeste versiertrucs (of … toch niet?).

5. Samurai Jack

Move over, Mulan! Cartoon Network-kijkers weten dat er maar één echte samoerai is! Jack werd naar de toekomst gestuurd en probeerde de weg terug te vinden om de wereld te bevrijden van de boze demoon Aku.

6. Cow and Chicken

De serie was ietwat controversieel, maar we keken dolgraag naar de absurde avonturen van Cow and Chicken. En we vonden het vooral zálig wanneer Cow veranderde in Supercow en enkel Spaans sprak!

7. Courage, The Cowardly Dog

Onze dagelijkse show bij uitstek: Courage, The Cowardly Dog! We waren allemaal fan van de avonturen van ’t bange hondje en zijn baasje Muriël en haar man Eustace.

8. Sheep in the Big City

Kennen jullie Schaap nog? Dankzij een geheime militaire organisatie moest Schaap noodgedwongen vertrekken naar de Grote Stad en vluchten voor de militairen. En geef maar toe: we shipten allemaal Swanky de Poedel en Schaap <3

9. Scooby-Doo! Mystery Incorporated!

Wie kent Scooby-Doo nu NIET? In de Mystery Incorporated-serie is de volledige cast weer bij elkaar en lossen ze de vreemde mysteries op van het dorpje Crystal Cove.

10. I am Weasel

Baboon, de domme en eigenwijze baviaan, liet vaak ALLES in de soep lopen. Maar gelukkig was Wezel er nog om de boel te redden!

11. The Grim Adventures of Billy & Mandy

Weer zo’n zalige serie waar we allemaal thuis voor bleven! Na het verliezen van een weddenschap moest Magere Hein noodgedwongen de vriend/slaaf zijn van Billy en Mandy met absurde situaties tot gevolg ;-).

12. Two Stupid Dogs

Kennen jullie 2 Stupid Dogs nog? Deze serie ging over twee honden die allebei niet even snugger waren (en dat is nog zacht uitgedrukt!).

13. The Flintstones

Nog zo’n serie die KEIVEEL nostalgie oproept: The Flintstones! En stiekem wouden we toch allemaal in Bedrock wonen met een dinosauriër als huisdier???

14. Foster’s home for imaginary friends

Ons kinderhart brak toen Bloo naar het tehuis voor fantastievriendjes moest, maar gelukkig kon Max hem iedere dag bezoeken!

15. Codename: kids next door

Het was toch DE droom van ieders kind om mee te doen in deze serie??? Iedereen wou in de organisatie KND zitten om te wereld te redden van de ondergang door Volwassenen en Tieners!

Hoeveel van deze series ken jij nog? ;-).

Bronnen: WTF, Upcoming
Meer
Lees meer...