18 Reuzegommers moeten voor rechter verschijnen voor dood Sanda Dia

Alle 18 leden van de studentenclub Reuzegom zullen voor de rechter moeten verschijnen in de zaak rond de dood van Sanda Dia. Hij overleed tijdens zijn doop in 2018. De studenten worden vervolgd voor onopzettelijke doding, het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, onterende behandeling en schuldig verzuim.

Eind 2018, ondertussen al meer dan 2,5 jaar geleden, overleed de 20-jarige student Sanda Dia tijdens zijn doopritueel. Hij liet zich dopen bij de studentenvereniging Reuzegom. De opdrachten op de doop waren bijzonder extreem, waarbij Dia gedwongen werd om grote hoeveelheden alcohol en visolie te drinken en vervolgens urenlang in de kou in een put met ijskoud water staan. Dia overleed aan onderkoeling nadat er pas te laat ingegrepen werd.

18 studenten voor de rechter

18 leden van voormalige studentenclub Reuzegom zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter in het proces rond de dood van Sanda Dia. Dat heeft de raadkamer van Hasselt beslist. Het gaat om 18 studenten die aanwezig waren op de doop die Dia fataal werd.

De 18 kunnen in de komende 15 dagen nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Als ze dat doen moet de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen zich opnieuw buigen over de zaak en kijken welke verdachten er voor de rechter moeten verschijnen. De verdachten riskeren een celstraf tot 10 jaar.

Meer
Lees meer...