Zaterdag 22 mei digitale Belgian Pride Parade

Dit jaar kan The Belgian Pride Parade niet fysiek doorgaan. De editie van dit jaar wordt dan ook vervangen door een online editie. Op 22 mei wordt de parade op livestream getoond op de Facebookpagina van The Belgian Pride.

Het is momenteel niet mogelijk om in grote getale af te zakken naar Brussel om deel te nemen aan een grote parade. Daarom wordt deze editie van The Belgian Pride Parade dit jaar digitaal gehouden. De organisatie roept na een succesvolle stoepkrijtactie, waar de regenboog centraal stond, op om Belgian Pride thuis te vieren op een trottoir dat in de regenboogkleuren is gehuld.

Digitale Pride Parade

Het programma bestaat uit twee delen: de digitale parade van 14 tot 15 uur live vanop de Brusselse Grote Markt en een avondprogramma met performance en dj-sets vanuit Cabaret Mademoiselle vanaf 19.30 uur. Doorheen het programma wordt de focus gelegd op het thema #WeCare, gezondheid in de brede zin van het woord. #WeCare is door Covid-19 actueler dan ooit, ook voor de LGBTQI+-gemeenschap.

Aandacht voor alleenstaanden

Jonge en oudere alleenstaande LGBTQI+-personen hebben het bijzonder moeilijk in een periode waar fysieke ontmoetingen onmogelijk zijn. “Het gaat dan niet enkel over lichamelijke gezondheid, maar ook over mentale en sociale gezondheid”, zeggen voorzitter Laurent Mallet en coördinatrice Rachael Moore. “Deze digitale editie wil op 22 mei de aandacht leggen op die mensen in onze gemeenschap die het extra moeilijk hadden. We staan stil bij hun uitdagingen en tonen een aantal getuigenissen. Maar deze digitale editie moet vooral ook feestelijk worden, al is het voorlopig nog vanop afstand.”

Tal van bekende en minder bekende Belgen hebben de voorbije dagen hun trottoir al in de regenboogkleuren gekleurd. “We roepen iedereen op om zaterdag beelden te delen van hoe zij de digitale parade thuis beleven met de #WeCare”, zegt voorzitter Laurent Mallet nog.

Digitale Pride Parade

14:00 – 14:05: Start Belgian Pride livestream vanop de Grote markt

14:05 – 14:10: Verwelkoming door Philippe Close (Burgemeester Stad Brussel)

14:10 – 14:20: Optreden La Diva Live

14:20 – 14:25: This is why #WeCare: getuigenissen over waarom pride nodig is en waarom het thema belangrijk blijft

14:25 – 14:35: Korte speech coördinatoren 

14:35 – 14:45: Uitrol grote regenboogvlag op de Grote Markt en symbolische wandeling tot aan Manneken Pis

14:45 – 14:50: Afsluiting

Avondprogramma

19:30 – 19:35: Introductie + interview met spoken word artiest Kopano Maroga

19:35 – 20:00: Spoken word performance Kopano Maroga

20:00 – 22:00: Burlesque en drag performance van Cabaret Mademoiselle

22:00 – 00:00: DJ Rokia Bamba

Meer
Lees meer...