23 datingsites die een beetje bizar of anders zijn

Op elk potje past een dekseltje. En om potjes dekseltjes te helpen vinden en omgekeerd, zijn er datingsites op het internet. En die hebben steeds meer succes, vooral de sites die niches opzoeken. In de VS bijvoorbeeld verwelkomde Farmers Only – alleen voor landbouwers – onlangs z’n anderhalf miljoenste lid.

Hier zijn 23 opvallende datingsites. En hoewel het allemaal vergezocht lijkt, en soms gewoonweg bizar, zolang die sites ervoor zorgen dat mensen elkaar en het grote geluk vinden: wie zijn wij om te oordelen? 

1. De datingsite voor bikers

BikerKiss heet hij en ’t is blijkbaar een groot internationaal succes. Er zijn blijkbaar 200 miljoen actieve motorrijders in de wereld, en 33 motorfietsen per duizend inwoners. 

2. De datingsite voor wie graag uniformen ziet

Uniform Dating heet deze site en het is niet meteen eentje voor uniform-fetishisten, maar eerder eentje voor mannen en vrouwen die elkaar in uniform “gewoon opwindend” vinden. Nuances, nuances. Dat gezegd zijnde: “een man in uniform” scoort steevast hoog in de lijstjes van wat vrouwen sexy vinden.

3. De datingsite die altijd een beetje gokken blijft

My Free Implants is een beetje een crossover tussen een goksite en een datingsite. Het idee is dat je aan een dame van je keuze geld schenkt waardoor ze een borstvergroting kan ondergaan en dan moet je maar rekenen op dankbaarheid in de vorm van een date. Geen garanties zegt de site. Wel al een pak pipo’s die samen meer dan 8 miljoen dollar hebben geschonken.

4. De datingsite voor mensen met een nektapijtje

Compleet verguisd: het nektapijt aka nekspoiler aka matje. Als je dat ook vindt, moet je hier, bij Mullet Passions, zijn om een date te vinden. 

5. De datingsite voor mensen die eigenlijk liever katten zien

Purrsonals heet deze. Voor katmensen die niet willen daten met hondmensen. Opletten met potentiële dates uit China, Ghana, Kameroen en Papua. Daar eten ze katten.

6. De datingsite voor mensen die eigenlijk liever een kat zouden willen zijn

Of een ander poezelig beest. Furry Mate is er voor furry’s en fursuiters. Een furry is een persoon met een bovenmatige interesse in antropomorfe dieren zoals men deze vaak tegenkomt als strip-, game- of tekenfilmfiguren, mascotte van een bedrijf of figuur in fabels of fantasyboeken. Een fursuiter wil ook echt in een kostuum van zo’n antropomorf beest rondlopen.

7. De datingsite voor professionele komieken

Clown Dating is geen site voor politici, wel voor echte clowns. “It’s no fun for love when you’re a clown … but with members from towns and cities all over the world hooking up has never been easier.” De site claimt miljoenen leden te hebben en al duizenden clowns geholpen te hebben om elkaar te vinden. Lang leve het circus!

8. De datingsite voor al die willen te kaap’ren varen

Sea Captain Date is een datingsite specifiek voor zeekapiteins “to connect with men and women who share a love of the ocean”. Beter dat dan wat de ramp met de Costa Concordia veroorzaakte denken we dan maar.

9. De datingsite voor ouderwetse mensen

Je moet ondermeer in God geloven (de christelijke nemen we aan), niet lui zijn, in een goed ouderwets huwelijk geloven en nog aan een resem voorwaarden voldoen om aan deze voor conservatieven (wereldwijd!) gemaakte The Conservative Dating Site mee te mogen doen. 

10. De datingsite voor zombies

Zombie Passions heet die. Voor zombies en zombielovers. Opgelet! Niet simpel. Zo wil je wel nooit gewoon zombie tegen een zombie zeggen. Er zijn speciale datingsecties voor zombies from toxic spills, zombies from mutated viruses en zombies from radioactive meteors om maar iets te zeggen.

11. De datingsite voor superhelden

Uhu. Er zijn genoeg volwassen mensen die in hun vrije tijd graag in een superheldenkostuum kruipen om een speciale datingsite te verantwoorden. Op Super Harmony kan je op zoek naar je Cat Woman of Batman, Wonder Girl of Superman. Mega Mindy hebben we niet gevonden.

12. De datingsite voor Trekkies en jedi’s

‘Love long and prosper!’ is het motto van Trek Passions. Oorspronkelijk alleen voor leden van Starfleet, Klingons, Vulcans en andere leden van The Federation, nu ook blijkbaar dé romantische ontmoetingsplaats voor Star Wars-fans en Sci Fi-liefhebbers tot court. 

13. De datingsite die weinig kleren om het lijf heeft

Naturist Passion is een datingsite specifiek voor naturisten. Een snel groeiende groep als we de naturisten zelf mogen geloven. In ons land zouden er 100.000 zijn.

14. De datingsite voor narcisten

Darwin Dating is een datingsite voor wie “ziek is van dating sites met lelijke, onaantrekkelijke, wanhopige dikkertjes”. Dat staat er echt. Avoid.

15. De datingsite voor miljonairs

Millionaire Match heet die en hij vraagt zich af “Are you an extremely wealthy person looking to date an equally wealthy person?” Dan moet je dus op deze site zijn.  “Our members include CEOs, pro athletes, doctors, lawyers, investors, entrepreneurs, beauty queens, fitness models and Hollywood celebrities” belooft de site, evenals meer dan twee miljoen beschikbare vrijgezellen.

16. De datingsite voor lelijke eendjes

The Ugly Bug Ball is een datingsite voor mensen die “aesthetically average” zijn, of niet meteen moeders mooisten. Je kan ervan denken wat je wil, maar de success rate is mega.

17. De datingsite voor mensen die van pikante sausjes houden

Die is er echt. Hot Sauce Passions bestaat omdat er niks erger is dan tijdens die eerste date te moeten horen “ik ben niet zo gek van pikant eten”. “You can browse members by their interest in different types of hot sauces. Search by the type of pepper used, or the level of heat.“

18. De datingsite voor mensen die eigenlijk beter even niet zouden daten

Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht. STDmatch is een internationale datingsite specifiek voor mensen die een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) hebben. Je kan meteen filteren op een 12-tal geslachtsziekten.

19. De datingsite voor mensen die samen willen paardje rijden

Equestrian Cupid is er voor mensen die houden van paarden, maar uiteraard niet op die manier, want dat is illegaal in ons land. Maar als je op zoek bent naar een cowboy of cowgirl, dan is dit the place to go.

20. De datingsite voor veggies

VeggieDate is de premier vegetarian dating site in the world. Zoek je de ware liefde bij “gewone” vegetariërs of specifieker bij lacto-vegetariërs, ovo-vegetariërs, pescatariërs, semi-vegetariërs, macrobioten, … ? Hier moet je zijn. 

21. De datingsite voor wie zonder gluten door het leven moet

Gluten Free Singles is een datingsite voor mensen die een glutenintolerantie hebben of lijden aan coeliakie. En dat zijn er niet weinig! Met 1 op 125 mensen die coeliakie hebben en 5 à 7 procent van de bevolking die een lichtere vorm van glutenintolerantie hebben. En nee, daar is niks lolligs aan. We zijn ondertussen aanbeland in de categorie heel pragmatische datingsites.

22. De datingsite voor mensen met een voedselallergie

Singles with food allergies heet die. Voorlopig alleen in de VS, maar lijkt een sure bet om wereldwijd te gaan.

23. De datingsite voor grote mensen

Dat zijn ze toch allemaal? Nu, TallFriends catert naar mensen die groot van gestalte zijn. Er was ook een variant voor mensen die klein van gestalte zijn, maar die is offline ondertussen.

Meer
Lees meer...