23 dingen die je niet wist over Adolf Hitler

De grootste massamoordenaar uit de geschiedenis, vegetariër en compleet onberekenbaar: dat wist je wel van Adolf Hitler. Maar wist je deze 23 dingen?

1. Hitler heette eigenlijk Schicklgruber.

De familie Hitler bestond niet eens tot 12 jaar voor Adolf Hitler werd geboren; ze heette toen Schicklgruber. In 1877 liet zijn vader Alois (links op de foto), dat veranderen naar Hitler. 

2. Hitler had maar één testikel.

De andere verloor hij toen hij gewond raakte aan zijn linkerdij tijdens WO I. 

3. Hitler was geen Duitser.

Maar een Oostenrijker. Toen hij drie was verhuisde hij met zijn familie naar Passau, maar hij werd pas Duits staatsburger op 25 februari 1932.

4. Hitler wou als kind priester worden

Hij was ook misdienaar en zong in het kerkkoor. Toen hij vier was redde een priester hem van de verdrinkingsdood.

5. Hitlers neef vocht tegen zijn oom.

Hitlers halfbroer had een zoon die William Patrick Hitler heette. Hij werd geboren in Liverpool. In 1939 vroeg en kreeg hij toestemming van de Amerikaanse president Roosevelt om bij de Amerikaanse Navy te gaan en tegen zijn oom te vechten.

6. Hitler wou Moskou verzuipen en er een meer van maken.

Hitler had een plan klaar voor als hij Moskou zou innemen: hij zou de sluizen van het Wolga-kanaal openzetten en de stad laten onderlopen. Het moest daarna een kunstmatig meer worden.

7. De kleinzoon van de architect die de bunker van Hitler bouwde, bouwde die van Saddam Hoessein.

Het was overigens een vrouw die de beruchte bunker van Hitler in Berlijn ontwierp. Haar kleinzoon tekende die van de Iraakse dictator Saddam Hoessein.

8. Hitler werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

In 1939, door een lid van het Zweedse parlement, die Brandt heette.

9. Er waren 42 pogingen om Hitler te vermoorden.

En ze faalden allemaal. jammer genoeg.

10. Hitler was een meth-junkie en een coke-head.

Hitlers dokter Theodor Morell schreef de dictator twee keer cocaïne voor per dag, en hij gebruikte ook oogdruppels met cocaïne in. Hij was ook verslaafd aan Pervitine, dat als hoofdingrediënt hetzelfde heeft als crystal meth.

11. Hitlers eerste liefde was joods.

Ze heette Stefanie Isak, en Hitler was smoor op haar toen hij 16 was.

12. Hitler had seks met zijn nicht.

Geli Raubal heette het kind. Ze was 20 jaar jonger dan Hitler. Ze pleegde zelfmoord in 1931, op haar 23ste.

13. Hitler was verslaafd aan chocolade.

Hitler was een vegetariër, heel erg tegen roken, tegen alcohol ook, maar hij at wel bijna een kilo chocolade per dag. Hij was ook verslaafd aan cocaïne en pervitine, plus nam aan het eind van zijn leven wel 80 verschillende geneesmiddelen.

14. Hitler kon niet met de auto rijden.

Je moest toen nog wel geen rijbewijs hebben, maar hij leerde nooit met een auto rijden.

15. Hitler was bang van katten.

Net zoals Alexander de Grote, Mussolini en Napoleon leed Hitler aan ailurophobia.

16. Hitler leed aan chronische flatulentie (lees: hij liet de hele dag scheten)

Wellicht veroorzaakt door de hoeveelheden medicatie die hij nam, maar we weten dat hij met minstens 28 middeltjes, gaande tot het eten van actieve kool, experimenteerde om zijn excessieve winderigheid onder controle te krijgen. Bovendien had Hitler last van halitosis, of een hele slechte adem.

17. Hitler was een dikke mislukkeling op school.

Hij moest het laatste jaar lager onderwijs dubbelen en slaagde er niet in zijn humaniora af te maken en stopte daarmee in 1905, tot grote woede van zijn moeder overigens.

18. Hitler zijn chauffeur was een jood.

Maurice heette de man, en hij was niet alleen de chauffeur van Hitler, maar ook een goeie vriend. Toen SS-hoofd Heinrich Himmler ontdekte dat Maurice joods was, weigerde Hitler hem op te geven en maakte een Ehrenarier of een uitzonderingsariër van Maurice.  

19. Hij was geen grote sportman.

Toen Hitler het veroverde Parijs bezocht zou hij de Eiffeltoren bezoeken, waar er propaganda-foto’s van hem zouden genomen worden boven. Maar het Franse verzet had de lift gesaboteerd, en 1.500 trappen, dat zag de Führer niet zitten.

20. Hitler was Man of the Year.

In 1938 zette Time magazine hem op de cover als Man van het Jaar. Maar het artikel vermeldde wel degelijk dat hij in Duitsland de vrijheid van meningsuiting had doen verdwijnen en dat hij Joden, zigeuners en andere “’undesirables” vervolgde.

21. Eva Braun, aandachtsjunkie, geen seks.

Eva Braun, Hitlers partner, probeerde twee keer zelfmoord te plegen omdat ze niet genoeg aandacht van Hitler kreeg. De meeste historici zijn het er over eens dat hun relatie eentje zonder seks was. Hitler zou niet alleen “vies” geweest zijn van seks, hij voelde zich beschaamd voor zijn ene testikel, plus, met alle drugs en medicatie die hij nam, was hij volgens specialisten sowieso impotent.

22. Hitler kon niet uit zijn bed.

Hij was een insomniac, maar die slapeloosheid zou ook het gevolg zijn van alle drugs en pillen die hij nam. In ieder geval ging hij zelden voor vier uur ’s ochtends slapen, en kwam hij de laatste jaren van zijn leven nooit voor 11 uur uit zijn bed.

23. Hitler bezocht zelf nooit een concentratiekamp.

Hij liet 11 miljoen mensen vermoorden in die kampen, onder wie een miljoen kinderen. Maar zelf zette hij nooit een voet in een concentratiekamp. Wellicht was hij bang. We weten dat hij niet tegen het zien van bloed kon: hij werd vegetariër na het zien van een autopsie.

Meer
Lees meer...