36-jarige Nicki Minaj gaat op pensioen om gezin te stichten

Epa: Nicki Minaj gaat op pensioen

De Amerikaanse rapster Nicki Minaj stopt met muziek maken. De 36-jarige laat via Twitter weten dat ze zich wil focussen op het stichten van een gezin.

Nicki Minaj maakt het nieuws zelf wereldkundig via Twitter: “Ik heb besloten om met pensioen te gaan en een gezin te stichten. Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn. Blijf me draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf altijd van jullie houden.”

Bedenkelijke partner

Minaj is verloofd met Kenneth Petty. Het koppel gaat binnenkort trouwen. Petty heeft echter een kwalijke reputatie. Zo werd hij in 1995 op 15-jarige leeftijd schuldig bevonden aan verkrachting.

Getty: Minaj en Petty

Carrière van 12 jaar

In 2007 bracht Minaj, geboren in Port of Spain in Trinidad en Tobago, haar eerste mixtape uit op 25-jarige leeftijd. In 2010 tekende ze bij Young Money Entertainment, het platenlabel van Lil’ Wayne, en haar debuutalbum ‘Pink Friday’ werd een razend succes met hits als Fly en Super Bass

Daarna volgden nog drie platen: ‘Pink Friday: Roman Reloaded’, ‘The Pinkprint’ en ‘Queen’ van vorig jaar. Haar grootste hit is ongetwijfeld Anaconda van haar voorlaatste plaat.

77 miljoen euro

De economische website Business Insider schat dat Minaj over een vermogen beschikt van zo’n 85 miljoen dollar (77 miljoen euro). Dat geld kwam niet enkel van haar eigen muziekcarrière, maar ook van haar optreden als jurylid van de televisietalentenjacht American Idol.

Tijdens haar carrière werkte ze samen met onder andere Justin Bieber en Madonna. In 2017 lanceerde ze nog een eigen parfumlijn en ze heeft een aandeel van 3 procent in handen in Tidal, het streamingkanaal van Jay-Z.

Gesponsorde artikelen