5 cafés in Leuven die je als student zeker moet ontdekken

5 cafés in Leuven die je als student zeker moet ontdekken

Leuven is ongetwijfeld de gezelligste studentenstad van ‘t land. Eén van de redenen? Leuven heeft als troef de langste toog ter wereld, namelijk de Oude Markt. Meer dan 40 cafés rondom het plein zorgen voor de nodige gezelligheid overdag en ambiance tot in de late uurtjes. Een plek bij uitstek voor de vele studenten dus!

Bar Nine

Bar Nine is een bar waar fans van cocktails hun hart kunnen ophalen. In een trendy setting slurp je van een klassieke Cosmopolitan, een perfect geserveerde gin-tonic of geniet je van lekkere wereldse tapas. Misschien wat prijzig voor een student, maar hé: je leeft toch maar één keer?

De Giraf

Hou je van reggae, funk, ska, reggaeton,..muziek? Ga dan ‘s avonds een kijkje nemen in de Giraf en trek zeker je dansschoenen aan! Het danscafé heeft ook een erg indrukwekkende drankkaart met tientallen shooters.

De Bierkelder

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Bierkelder een ondergronds (dans)café (en het enige in zijn soort op de Oude Markt). Een echt begrip onder de Leuvense studenten. Voor de liefhebbers die graag een feestje bouwen tot zonsopkomst!

Café Belge

Café Belge is een bruine kroeg met een vijftigtal verschillende bieren op de kaart. Muzikanten die het beste geven van zichzelf op het free podium zorgen geregeld voor de nodige sfeer. Let zeker op de toog, die stond ooit in een klooster. Ernaast staat de dj op een echte preekstoel. Amen to that!

Leuven Central

Het enige café in het lijstje dat niet op de Oude Markt ligt, maar er wel vlakbij. Op het Margarethaplein vind je volkscafé Leuven Central. Je gaat ernaartoe voor de verse dagsoep, een pistoleeke met gekapt of een frisse pint, maar vooral voor de uitermate vlotte en vriendelijke bediening.

Gesponsorde artikelen