5 Wall Street banken onthullen hoeveel een stagiair zal verdienen na de pandemie

De investeringsbanken op Wall Street werven voor de komende zomer nog geen stagiairs aan, maar zijn wel al druk in de weer om jong talent aan te trekken voor de zomer van 2022. Hoeveel geld brengt zo’n vermoeiende en dynamische stage in New York eigenlijk in het laatje? Via vacatures van 5 banken krijgen we een idee.

De Amerikaanse banken Goldman Sachs, Morgan Stanley, Lazard, Citigroup en Evercore zijn al druk in de weer om stagiairs te rekruteren voor wanneer de pandemie in het land definitief zou gaan liggen. Hun stagevoorwaarden voor de zomer van 2022 raken bekend. In de zomer van 2021 zou Wall Street alvast al zijn vaste werknemers terug op kantoor willen verwelkomen.

Dat het geen ‘backseat’-stage zal zijn en hard werk geblazen is op Wall Street, is geweten. Eind maart liet de investeringsbank Goldman Sachs zijn werknemers eindelijk toe om vrijaf te nemen op zaterdag. De ‘toegeving’ kwam er van CEO David Solomon nadat zijn bemanning bijna in opstand kwam, na maandenlang 100 uren per week te zwoegen op de beurs.

In ruil voor hun jongste levensjaren krijgen de stagiairs een redelijk loon naar New Yorkse maatstaven, een acceptatie-bonus en enkele andere voordelen, naast de kans om op Wall Street aan de slag te mogen gaan.

Hier is wat de stagiairs verdienen bij 5 banken op Wall Street:

1. Evercore

Wanneer kunt u aan de slag? Er wordt al gerekruteerd sinds 13 april. De stage vangt aan op 6 juni 2022 en eindigt midden augustus.

Loon? Jawel. De stagiairs krijgen een verloning die neerkomt op zo’n 95.000 dollar per jaar. Tijdens de stage krijgen ze elke twee weken zo’n 3.958 dollar. Voor overuren worden stagiairs bij Evercore niet gecompenseerd. ‘Je salaris representeert je reguliere uren, ongeacht overuren’, staat er te lezen in de vacature. Hopelijk bent u klaar om veel overuren te kloppen bij Evercore.

Extra’s? Wie binnen de week na ontvangst zijn contract tekent, zal een extra 2.500 dollar verdienen binnen de eerste weken van juni. Elke stagiair krijgt ook een bonus van 7.500 dollar binnen zijn of haar eerste werkmaand.

2.  Citigroup

(AP Photo/Mark Lennihan/Isopix)

Wanneer kunt u aan de slag? Ook vanaf 6 juni en dat voor 10 weken. De eerste vacatures gingen uit vanaf 25 maart.

Loon? Bij Citigroup betalen ze a rato van 85.000 dollar per jaar, ofwel zo’n 1.634 dollar per week.

Extra’s? Een herlocatie-bonus van 2.000 dollar. Die wordt wel pas opgestuurd nadat de stage is aangevangen.

3. Lazard

Wanneer kunt u aan de slag? Als u het niet wist, is het al te laat. Lazard stuurde de vacatures uit op 6 april. Kandidaten hadden dan tot 5 uur ‘s middags op 13 april om een aanbod te accepteren. De stage vangt aan op 6 juni en duurt acht tot tien weken.

Loon? De gelukkigen krijgen voor hun harde werk een wedde die neerkomt op 85.000 dollar per jaar, ofwel 3.541 dollar om de twee weken. Die zal strikt in de helft en op het einde van de maand worden uitbetaald. 

Extra’s? Een herlocatie-bonus van 2.000 dollar. Indien u het bedrijf verlaat binnen de tien dagen voor de stage afloopt, moet u die wel terugstorten aan Lazard.

4. Morgan Stanley

(Smith Collection/Gado/Sipa USA/Isopix)

Wanneer kunt u aan de slag? De vacatures kwamen uit op 29 april. De stage zal duren van juni tot augustus 2022. Meer informatie is er nog niet geweten.

Loon? Ook bij Morgan Stanley wordt er een jaarloon van 85.000 voorbehouden voor stagiairs. Voor overuren krijgen stagiairs bij deze bank betaald. Elk uur buiten de 40-urenweek wordt gecompenseerd met een ‘premium fee’ van 40,86 dollar per uur. 

Extra’s? Bovenop een herlocatie-bonus van 2.000 krijgen stagiairs ook een reisvergoeding van 500 dollar.

5. Goldman Sachs

Wanneer kunt u aan de slag? De vacatures werden op 30 april verstuurd. Kandidaten krijgen twee weken bedenktijd om te tekenen. De rekrutering zal op 1 juli nog eens opengaan voor een tweede ronde.

Loon? Opnieuw een jaarwedde van 85.000 dollar. Die wordt elke woensdag gestort, om de twee weken. 3.541 dollar om de twee weken, dus.

Extra’s? De stagiairs zullen Goldman Sachs een ‘background check’ moeten kunnen voorleggen met hun criminele voorgeschiedenis. Hiervoor krijgen ze een eenmalige bonus van 1.500 dollar. De bank voorziet ook een reisvergoeding van 750 dollar. 

Lees ook: Hoeveel kan u verdienen als boekhouder?

(evb)

Meer
Lees meer...