6 films die wij in maart absoluut willen zien

’t Is al bijna maart, wat vliegt de tijd! Deze maand zijn er opvallend veel verfilmingen van keigoeie boeken in de zalen en wij zijn dan ook gigantisch benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Deze 6 films willen wij deze maand zien:

1. Wild (04/03 – 7,3/10 op IMDb90% op RottenTomatoes)

Jaren geleden lazen wij Wild en waren we zwaar onder de indruk, nu is de film daar eindelijk. Heel benieuwd wat Reese Witherspoon ervan af brengt als Cheryl Strayed, de vrouw die na de dood van haar moeder en haar scheiding de meer dan 1.700 kilometer lange Pacific Crest Trail afwandelt. 

2. Inherent Vice (04/03 – 7,0/10 op IMDb72% op RottenTomatoes)

Een wietverslaafde detective (Joaquin Phoenix) wordt gevraagd om de ontvoering van de steenrijke geliefde van zijn ex op te lossen. Het boek was fantastisch, de film ziet er ook heerlijk uit. 

3. Selma (11/03 – 7,6/10 op IMDb 98% op RottenTomatoes)

De recente onlusten in het Amerikaanse Ferguson en in New York City tonen dat racisme in de VS nog niet verdwenen is, en deze film, die het verhaal van Martin Luther King vertelt, is dan ook nog steeds zeer relevant. De trailers die we gezien hebben, waren alvast ijzersterk.

4. Chappie (11/03)

Als je Elysium en District 9 goed vond, ga je genieten van Chappie, een film over een ontvoerd jongetje dat wel erg veel trekken heeft van een robot. Bonuspunten voor wie de gasten van Die Antwoord spot!

5. Insurgent (18/03)

Nee wij vonden Divergent geen geweldige film, maar als je start aan een filmtrilogie, kijk je ze ook uit. Ongeveer de enige reden waarom wij gaan kijken …

6. Still Alice (18/03 – 7,5/10 op IMDb – 90% op RottenTomatoes)

Jaren geleden Still Alice gelezen en sindsdien aan zowat iedereen aangeraden. Julianne Moore won een Oscar voor Beste Actrice voor haar rol, en dat lijkt ons echt volledig terecht. Zeer aangrijpend verhaal.
Meer
Lees meer...