6 redenen waarom seks beter is op vakantie

6 redenen waarom seks beter is op vakantie

Als je seksleven even een dipje heeft, dan moet je misschien eens een reisje boeken. Want het is gewoon een feit dat seks beter is op vakantie. En nee, het komt niet door de propere lakens en goedkope drankjes, maar eerder door deze redenen. 

1. Relaxen

Ook al denk je waarschijnlijk aan de honderd taken die op je to-dolijst staan, toch ben je op vakantie meer op je gemak. En die relaxte attitude zorgt ook voor meer zin in seks.

Volgens Holly Richmond, een sekstherapeut, ontspan je fysiek, waardoor je seksleven wordt geboost. “Als je op vakantie bent, ben je meer aanwezig en word je niet afgeleid door werk of andere verantwoordelijkheden”, zegt Richmond in Health.com. “Door meer tijd en ruimte te hebben, wil je meer plezier hebben met je partner waardoor je uiteraard betere seks hebt.”

2. Je hebt meer tijd

Na een lange werkdag, heb je waarschijnlijk nog hier en daar enkele taken. Als al je werk eindelijk af is, kan je eindelijk de zetel in. Tijd voor seks? Niet echt … Misschien morgen?

Maar op reis is dat helemaal anders. “Thuis hebben we de neiging om een routine te volgen, maar op vakantie is dat niet het geval”, zegt Richmond. “Je kan seks hebben wanneer je wil, niet alleen na de werkuren.” Je hebt misschien wel een planning, maar je hebt zeker veel tijd vrij op een dag om te doen waar je zin in hebt. Dubbel genieten van je vakantie!

3. Nieuwe omgeving

Nieuwe dingen uitproberen om je seksleven te boosten, is altijd leuk. Ook een nieuwe omgeving kan een leuke stimulans zijn. “Als we op vakantie gaan, is alles nieuw. De omgeving is interessanter, we voelen ons beter, de sfeer is anders en dat verbetert onze seksuele ervaringen.”

Op vakantie kan je ook gebruik maken van een nieuwe omgeving op speciale manieren. Je kan seks hebben op een balkon waar niemand jullie ziet of hoort. Van seks op een nieuwe locatie word je creatiever en dat zorgt ook voor meer passie onder de lakens.

4. Je voelt je avontuurlijk

Als je op reis gaat, voel je je altijd iets avontuurlijker. Je ontdekt van alles en hebt gewoon meer nood aan nieuwe dingen. Net daarom ga je waarschijnlijk nieuwe zaken willen uitproberen in bed.

Richmond raadt zelfs aan om seksspeeltjes mee te nemen op reis. “Gewoon kopen, steek het in je valies en neem het mee op reis”, adviseert ze. Waarom ook niet hé?

5. Je bent closer met je partner

Met je vriend(in) op reis gaan, schept ook wel een band. Of je nu samen activiteiten doet of geniet van de rust je zal een leuke connectie maken met elkaar. Net daarom ga je je meer op gemak voelen in bed en dat vertaalt zich uiteraard in goede seks. Lovely!

6. Mooie kleren

Op vakantie doe je (onbewust) meer je best om er goed uit te zien. Als je op reis vertrekt, pak je bijna nooit je lelijkste outfits in. Je draagt waarschijnlijk nieuwe en mooie kleren en die zorgen voor een goede uitstraling. Ook je partner ziet dit uiteraard. “Uiterlijk is niet alles, maar je zal meer zin hebben in je partner omdat die er zó goed uitziet.” Dus laat je jogging maar thuis en ga eens lekker shoppen voor je reisje samen.

Tijd om van de grond te gaan!

iStock

Gesponsorde artikelen