6ix9ine-fans hebben een Facebookevenement aangemaakt om hem uit de gevangenis te helpen ontsnappen

6ix9ine-fans hebben een Facebookevenement aangemaakt om hem uit de gevangenis te helpen ontsnappen

De 22-jarige rapper Tekashi 69, ook bekend als 6ix9ine, riskeert een levenslange gevangenisstraf wegens onder andere pedofilie, overvallen en het illegaal bezit van automatische wapens. Hij zit momenteel in voorhechtenis. Nu hebben zijn fans een Facebookevenement aangemaakt, waarin ze plannen om 6ix9ine uit de gevangenis te bevrijden.

Er zijn tot nu toe nog geen Prison Break-achtige toestanden gemeld aan de New Yorkse gevangenis van 6ix9ine, maar het Facebookevenement Break 6ix9ine out of jail zou daar verandering in kunnen brengen. De zin die we het vaakst in de discussiesectie van het evenement zien, is FREE 6ix9ine!.

Er wordt zelfs over tactieken gesproken om 6ix9ine te bevrijden. In diezelfde groepen veroordelen tegenstanders echter het plan en ze schrijven waarom de rapper juist vast moet blijven zitten.

(Welk feestmaal 6ix9ine op Thanksgiving kreeg, lees je hier.)

Bloods

6ix9ine zit nu al ongeveer twee weken in de cel. Hij werd op zondag 18 november opgepakt samen met zijn manager en een aantal zakenpartners. Ze worden van verschillende criminele feiten beschuldigd, zoals gewapende overvallen, drugshandel en het bezit van automatische wapens. Bovendien zouden ze deel uitmaken van de criminele organisatie Trey Gangsta Bloods. Dat is een vertakking van de bekende, gevaarlijke straatbende Bloods. We weten dat 6ix9ine achter de tralies al bedreigd werd door een Crips-bendelid. Dat zijn de aartsrivalen van de Bloods.

Ondertussen is de debuutplaat ‘Dummy Boy’ van 6ix9ine gelost. Dat gebeurde op 27 november. 6ix9ine moet voorlopig van zijn succes genieten in de bajes. Toch levert al deze commotie hem wellicht geen windeieren op. Zo is de rapper nu bekender dan ooit en daardoor zal zijn plaat wellicht vlotjes over de toonbank gaan. Andere acts die op die manier succesvol werden, zijn GG Alin, Tupac, Burzum en Mayhem.

(Deze artiesten werden in 2018 het meest gespeeld op Spotify.)

Pedofilie

In 2015 kwam 6ix9ine al in opspraak omdat hij een pikante video had gelivestreamed met een minderjarig meisje. Ze was dertien jaar en naakt. 6ix9ine kwam er met een schikking van af op voorwaarde dat hij de wet niet meer zou overtreden. Dat laatste is hem dus niet gelukt.

6ix9ine heeft ondertussen zijn manager en hele team ontslagen. Wellicht hoopt hij zo de aansprakelijkheid voor de criminele feiten in hun schoenen te schuiven. Zo beweren de advocaten van 6ix9ine dat het management de rapper aangeraden had om het geweld en de overvallen te plegen.

(Lees hier hoe pedofielen wereldwijd massaal vakantiefoto’s van Belgische kinderen verspreiden.)

De Instagramvideo waarin 6ix9ine bekendmaakt dat hij z’n team ontslaat:

Levenslang

De rechtszaak van 6ix9ine staat pas gepland 4 september 2019. De advocaten zeggen dat ze veel tijd nodig hebben om goed onderzoek te voeren. Ze gaan onder andere zijn social media-kanalen uitpluizen. Als de rapper uiteindelijk schuldig worden bevonden, kan hij 32 jaar of zelfs levenslang cel krijgen.

(Lees hier waarom de Noorse gevangenissen de beste ter wereld zijn.)

Gesponsorde artikelen