7 uitvindingen die je huis veel aangenamer maken

Er ooit al bij stil gestaan hoeveel uitvindingen je dagelijks in je huis gebruikt? En hoe die je leven er veel gemakkelijker op hebben gemaakt? Net zoals Bose SoundTouch zorgen de onderstaande snufjes ervoor dat je optimaal kunt genieten van je leven in huis.

1. De (video)deurbel

Hoewel de bekendste deurbel van Vlaanderen al zo’n 25 jaar niet meer werkt en de bezoekers er “moeten kloppen, want de bel doet het niet”, zijn er weinigen onder ons die hun deurbel zouden kunnen missen. Toegegeven, soms weerklinkt ze op de slechtste momenten en luidt ze de komst van ongewenste deur-aan-deur-verkopers aan, maar ze verwelkomt eveneens gasten voor je feestje en de postbode die een pakje bij zich heeft. Dankzij de ingebouwde camera die nu vaker bij de deurbel wordt geplaatst, kun je meteen zien of het de moeite is om uit je zetel te komen.

2. De microgolfoven

De eerste microgolfoven is ouder dan je waarschijnlijk denkt: in 1947 konden de eerste avontuurlijke huismoeders hun restjes opnieuw opwarmen. De populariteit van het keukentoestel is deels te danken aan het feit dat het zelf niet opwarmt wanneer het gebruikt wordt. Daarnaast is het, in tegenstelling tot wat velen geloven, ook weinig schadelijk voor de voedingsstoffen in het voedsel dat je erin opwarmt.

3. Digitale lampen

Wat groen en rood tijdens de feestdagen? Of eerder een donkergele gloed? Discussies over of het licht nu aan of uit moet, worden vervangen door welk kleur het licht moet hebben. Dankzij de stijgende populariteit van LED-lampen kan je je huis in eender welk kleur laten baden. Niet alleen bevorderlijk voor de sfeer en gezelligheid, maar de aanpasbare lichtsterkte kan het ook gemakkelijker maken voor je ogen. Daarnaast sparen ze ook geld uit, want ze verbruiken minder elektriciteit dan gewone lampen.

4. Smart glass

Tien jaar geleden liet je je rolluiken zakken of trok je de gordijnen toe om de zon en de al dan niet nieuwsgierige buren buiten te houden, tegenwoordig kun je daarvoor de ramen zelf inschakelen. De zogeheten ‘smart glasses’ veranderen naar doorzichtig en mat, al dan niet automatisch. Deze uitvinding bereikt een steeds groter publiek, mede dankzij de energiebesparende kenmerken van de ramen.

5. De thermostaat

Thermostaten bestaan tegenwoordig in vele verschillende vormen, maar wie eventjes aandacht besteedt bij de aankoop ervan kan er heel wat voordelen uithalen. Zo heb je slimme thermostaten die zich na enkele tijd perfect kunnen aanpassen aan jouw levensritme en onthouden wanneer je welke stand verkiest. Zo vertoef je constant in een naar jouw wensen aangepaste omgeving. 

6. De stofzuiger

Allesbehalve onze favoriete uitvinding, maar wanneer je beseft dat je anders met borstel en blik in de weer zou zijn, lijkt het toch nog mee te vallen. Net zoals de deurbel maakte de stofzuiger zijn intrede in het begin van de vorige eeuw. Tegenwoordig hoef je zelf bijna niets meer te doen: er zijn modellen die enkele centimeters boven de grond zweven door het uitstuwen van lucht. Zolang je niet zelf in de weg loopt, kunnen deze modellen je huis volledig zelfstandig kuisen terwijl jij je met iets anders bezighoudt.

7. Wifi

Internet op zich veranderde ons leven al dramatisch, maar het was pas toen we overal in huis konden surfen dat er een hele nieuwe wereld voor ons open ging. Dankzij wifi ben je niet meer gebonden aan één ruimte en kun je van in de kelder tot op de zolder zorgeloos op surfen. Dankzij de komst van het draadloos internet kun je eveneens via je tablet of je smartphone verscheidene apparaten bedienen, zo zijn er bijvoorbeeld wasmachines die je via je smartphone kunt activeren.

Ook de Bose SoundTouch-systemen kun je dankzij draadloos internet vanop je tablet bedienen. Via de SoundTouch heb je toegang tot 20.000 internetradiozenders, muzieknummers en afspeellijsten uit je persoonlijke muziekbibliotheek en populaire muziekdiensten zoals Deezer en Spotify.

Meer
Lees meer...