7 vragen die je nooit mag stellen bij een eerste ontmoeting

Als je een interessante persoon leert kennen, is het normaal dat je zoveel mogelijk te weten wil komen over zijn achtergrond en interesses. Maar soms moet je je nieuwsgierigheid toch een beetje bedwingen, want er zijn enkele vragen die je nooit mag stellen bij een eerste ontmoeting.

1. Hoe oud ben je?

Giphy
We beginnen met een klassieker: de leeftijdsvraag. Niet alleen vrouwen vinden dat vervelend, ook mannen worden niet graag beoordeeld op basis van hun leeftijd. Bovendien blijkt meestal wel uit de rest van het gesprek hoe oud iemand is. Je moet dus gewoon even geduld hebben.

2. Waarom ben je nog altijd single?

Giphy
Aw-kward! Mensen weten niet waarom ze single zijn en willen al zeker niet nadenken over mogelijke redenen. Bovendien is het mogelijk dat de persoon in kwestie nog niet zo lang vrijgezel is, en dan is zo’n vraag natuurlijk extra pijnlijk.

3. Waarom heb je geen kinderen?

Giphy
Omdat dat jouw zaken niet zijn? Hoewel dat voor sommige mensen vreemd is, wil lang niet iedereen kinderen. Bovendien kan dit ook erg gevoelig liggen als de persoon in kwestie wel kinderen wil, maar problemen heeft om zwanger te worden.

4. Hoeveel verdien je?

Giphy
Het is nu eenmaal zo dat veel mensen niet graag over hun loon praten: niet tegen vrienden en al zeker niet tegen een wildvreemde. Die privacy moet je gewoon respecteren.

5. Ga je vaak sporten?

Giphy
Wat veel mensen zullen interpreteren als ‘je ziet er niet echt sportief uit’, ook al is dat niet wat jij bedoelt.

6. Verveel ik je?

Giphy
Wil je daarmee zeggen dat jij je verveelt? Of dat de andere persoon ongeïnteresseerd lijkt? In beide gevallen is het geen goed idee om deze vraag te stellen.

7. Hoe heet je ook alweer?

Your ecards
Dat getuigt niet van veel interesse…

Zijn er nog vragen die jij absoluut niet wil horen bij een eerste ontmoeting? Laat het dan zeker weten via de reacties, Facebook of Twitter. Dan vullen we dit lijstje verder aan.

Meer
Lees meer...