Zuid-Korea geeft toestemming voor Pfizer-pil tegen coronavirus

Zuid-Korea heeft toestemming gegeven voor een noodgebruik van Pfizer’s antivirale pillen gericht tegen Covid-19. De pil is de eerste in zijn soort die in Zuid-Korea wordt geïntroduceerd. Dat zei het Zuid-Koreaanse ministerie van Voedsel- en Drugsveiligheid op maandag.

Zuid-Korea voerde vorige week weer strenge sociale beperkingen in nadat het land deze in november had versoepeld. Dat gebeurde na een reeks records van dagelijkse nieuwe infecties en ernstige gevallen die de medische diensten overspoelden. Toch is de vaccinatiegraad hoger dan 92 procent voor personen van 18 jaar of ouder.

De orale antivirale behandeling van Pfizer, Paxlovid genaamd, zal naar verwachting “ernstige ziekte helpen voorkomen bij patiënten die in residentiële behandelingscentra zijn opgenomen of die thuis worden behandeld.” De pillen zullen naast de vaccinaties worden gebruikt, vertelde minister voor Drugsveiligheid Kim Gang-lip op een persconferentie.

Het geneesmiddel zal worden gebruikt voor volwassenen of kinderen van 12 jaar of ouder met een gewicht van meer dan 40 kilogram. Patiënten moeten milde tot matige symptomen vertonen en een hoog risico hebben op het ontwikkelen van een ernstige ziekte van het coronavirus, omdat ze onderliggende aandoeningen hebben.

Meer pillen wachten op beoordeling

Een andere orale coronavirusbehandeling genaamd molnupiravir, ontwikkeld door Merck, heeft eerder deze maand een aanvraag ingediend voor noodgebruik. Het Zuid-Koreaanse ministerie is echter nog steeds bezig met de beoordeling omdat aanvullende informatie over de werkzaamheid nodig is, zei Kim.

(mah)

Meer
Lees meer...