8 redenen waarom je niet jarig wil zijn in december

Verjaren is altijd leuk, zo zou je denken: je krijgt veel sms’jes, kaartjes, cadeautjes en je staat in het middelpunt van de belangstelling. Maar dat is niet het geval als je jarig bent in december.

1. Je krijgt minder cadeautjes

Ben je jarig rond Sinterklaas? Dan krijg je vaak maar één cadeautje voor je verjaardag en Sinterklaas samen. Ben je jarig rond Kerstmis? Dan gebeurt hetzelfde. Eén groot cadeau, zullen ze zeggen, maar je komt bijna altijd bedrogen uit.

2. De cadeautjes zijn altijd ingepakt in kerstpapier

thinkstock

Minder cadeautjes krijgen is al erg genoeg, maar dat ze altijd ingepakt zijn in een papier met kerstmannen of zwarte pieten erop, gaat te ver. Wij willen inpakpapier met ballonnen, bloemen of apen! Alstublieft, dankuwel.

3. Wat zijn dat, verjaardagskaartjes?

Door de hoeveelheid kerstkaartjes die in december verstuurd moeten worden, lijkt bijna niemand zin te hebben om ook nog een verjaardagskaartje op de post te doen. Een P.S. Gelukkige verjaardag! is het enige dat wij krijgen.

4. Er is nooit verjaardagsversiering

Sommige mensen vinden het misschien overdreven dat er voor hun verjaardag vlagjes, ballonnen of slingers opgehangen worden, maar wij decemberkindjes willen niks liever. Helaas is daar nooit sprake van, want die passen niet bij de kerstboom en de kerstversieringen. Flauw.

5. De verjaardagstaart schreeuwt ‘Kerstmis’

Als je in december verjaart, dan staat er op je verjaardagstaart altijd wel een sneeuwman, kerstman, rendier, kerstboom of een ander winterfiguurtje. Waarom? Het is toch een verjaardagsfeest en geen kerstfeest?

6. Examens: een trauma

Bijna elk decemberkindje moest tijdens zijn middelbare schooltijd studeren en/of examens afleggen op zijn verjaardag. Meestal was dat ook nog je meest gehate vak (of zo lijkt het toch in jouw herinnering). Van de belofte “we zullen je verjaardag wel na de examens vieren” kwam ook nooit iets in huis, want daar is eind december geen tijd voor. Een trauma dus.

7. Sneeuw: ook een trauma

Ofwel wil je geen sneeuw op je verjaardag en valt het met bakken uit de lucht. Ofwel wil je er wel, maar is er geen sneeuw of blijft enkel die vuile smurrie van een paar dagen eerder over. Ook een trauma.

8. Iedereen vergeet je verjaardag

Maar al het bovenstaande is niet zo erg als het feit dat veel mensen je verjaardag vergeten. Ze zijn zo druk bezig met het schrijven van kerstkaartjes, het kopen van cadeautjes (niet voor jou), het organiseren van feestjes en het samenstellen van hun feestmenu’s (ook niet voor jou) dat ze geen tijd hebben om aan jou te denken…

Meer
Lees meer...