9 keer lachen met de N-VA-filmpjes

En of ze effectief zijn: de N-VA-filmpjes met ‘gewone Vlamingen’ oogsten bakken kritiek, maar ondertussen wel massaal bekeken.  Op YouTube duiken de eerste leuke persiflages op. Want ook zij zijn gewone Vlamingen, toch?

Je moet de filmpjes intussen wel al gezien hebben: dankzij advertenties duiken ze op allerlei websites onverwachts op. De hele campagne bestaat uit 25 getuigenissen van N-VA-topmensen maar ook ‘gewone’ militanten. Het maakt deel uit van een online-campagne die 300.000 euro gekost heeft. De kritiek bleef niet achterwege. “Dit is pure In De Gloria”, zegt Peter Ampe, creatief directeur bij DDB Brussels in Het Nieuwsblad. 

Ter info, dit was wel degelijk een officieel filmpje waar je naar gekeken hebt: het heeft al 100.000 hits op YouTube. Kris Matheussen is een echte hit op het internet aan het worden. “Ik heb het gewoon uit mezelf verteld, er is niks nep aan”, zegt ze in Gazet van Antwerpen. “Ik had dat nog nooit gedaan, hé. En als je niks doet, kun je niks verkeerd doen.” Ook andere ‘acteurs’ stellen in de kranten dat ze helemaal geen opgelegd tekstje hebben afgedreund, maar hun uitspraken zelf hebben mogen samenstellen.

Persiflages

Is slechte reclame eigenlijk ook geen reclame? In dat geval doet N-VA goede zaken, want niet alleen scoren de filmpjes goed op YouTube, mensen gebruiken ze ook om er persiflages van te maken. Wij ontdekten 9 verschillende stijlen:

1. De hapering

2. De badkamer

3. Altijd goed bij N-VA: iets met een ploat

4. De reclamespot

5. De eis

6. De remix

7. De regisseur: Jan Verheyen

De satirische site De Rechtzetting meent de regisseur van het filmpje gevonden te hebben: Jan Verheyen.

8. Het V-teken van Natalia

9. De onmogelijke vraag

De Morgen probeerde op sociale media de vraag of u het eens bent met de N-VA met neen te beantwoorden, maar dat bleek onmogelijk.

De filmpjes wekken soms hevige reacties op. 

Misschien zit er al iets nieuws in de pijplijn. Deze man was immers een opvallende figuur op het N-VA-congres van het voorbije weekend. En hij zou ook wel veel kijkers kunnen lokken.

Zie jij nog leuke filmpjes of persiflages naar aanleiding van de N-VA-campagne? Deel ze met ons in een reactie hieronder of tweet naar @Newsmonkey_BE

Meer
Lees meer...