9 populaire redenen om niet te sporten… die niet kloppen 

Maar liefst 31 procent van de Belgen doet nooit ofte nimmer aan sport, terwijl 22 procent dat zelden doet. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer van de Europese commissie. We doen het wel nog iets beter dan de gemiddelde Europeaan, want maar liefst 42 procent sport nooit. En daarvoor hebben we natuurlijk een aantal goeie uitvluchten, die helemaal logisch klinken. Maar als je er verder over nadenkt, slaan ze eigenlijk op niets. Sorry daarvoor.

1. Ik ben te moe

Giphy
Na een lange dag op het werk ook nog jezelf gaan afpeigeren? Je bent toch niet gek? Eigenlijk wel, want door te sporten krijg je net meer energie. Bijt dus maar op je tanden en sta wat vroeger op, of duik ’s avonds niet onmiddellijk in je zetel. 

2. Het is veel te slecht weer

Giphy
Geen weer om een hond door te jagen, dus ga jij er zeker niet doorlopen. Maar je weet toch dat er ook fitnesscentra bestaan? Je weet wel, van die plaatsen waar je binnen kan sporten. 

3. Het is vanavond mijn favoriete serie op tv

Giphy
En ja, we begrijpen dat je daar graag naar wil kijken. Maar wees eens eerlijk: heb je niet al alle afleveringen gezien via internet? Nee? Dan kan je de aflevering opnemen en jezelf ermee belonen ná het sporten. Plus: in een pak fitnesscentra hangen televisies aan de muren, dus kan je de twee ook combineren.

4. Ik heb deze week al gesport

Giphy
Goed zo! Dat is een ideale reden om vol te houden en nog eens te gaan. Door een keer per week te sporten word je niet fit, je moet het minstens 3 à vier keer doen. Sorry.

5. Ik merk geen verandering als ik sport

Giphy
Daar zijn verschillende verklaringen voor: je sport niet vaak of nog niet lang genoeg, je doet de verkeerde workouts of je eet de verkeerde dingen. Blijven sporten én je andere gewoontes herbekijken, is de boodschap.

6. Ik ben al slank genoeg

Giphy
Sorry dat we het moeten verpesten, maar slank is niet hetzelfde als fit. Om een echt gezond lichaam te hebben, moet je gewoon bewegen.

7. Ik heb spierpijn

Giphy

Het feit dat je spierpijn hebt na een workout wil gewoon zeggen dat je spieren doet werken die je daarvoor nog niet gebruikte. Bovendien zijn er nog opties genoeg: doen je benen pijn, dan kan je aan de slag met je armen of buikspieren. Doet je hele lichaam pijn? Dan kan je bijvoorbeeld gaan zwemmen.

8. Ik heb nog andere dingen te doen

Giphy
Dat geloven we graag, maar het gaat uiteindelijk maar om een uurtje per dag. En dat uurtje zorgt ervoor dat je de rest van de dag veel fitter en energieker bent, waardoor alle andere klusjes vlotter gaan. Anders beland je toch maar gewoon in de zetel, niet?

9. Ik heb gewoon geen zin

Giphy
Meestal komen alle uitvluchten op hetzelfde neer: je hebt geen zin om te sporten. Dat begrijpen we echt wel, maar voor een gezond lichaam moet je iets over hebben. Bovendien is het vooral in het begin moeilijk en zal het veel vlotter gaan eens je een routine hebt. Neem dus maar snel je sportkleren en begin eraan!
Memepics
Bronnen: Eurobarometer over sport
Meer
Lees meer...