9 populaire reisbestemmingen die je in de zomer moet vermijden

9 populaire reisbestemmingen die je in de zomer moet vermijden

Je bent waarschijnlijk al je zomervakantie aan het plannen en aan het bekijken naar waar je kan gaan eens het zonnetje schijnt. Uiteraard zijn enkele bestemmingen erg populair tijdens de zomer. Maar soms is het daar gewoon te warm of veel te druk tijdens de zomermaanden. Deze bestemmingen bezoek je best tijdens een andere periode.  

1. Parijs – Frankrijk

iStock

Hoe romantisch het ook lijkt om tijdens de zomer mooie foto’s te nemen aan de Eiffeltoren, toch doe je het beter niet. Parijs is tijdens de zomer erg druk. Daarom spelen uitbaters en eigenaars hierop in en is alles ook nog duurder dan gewoonlijk.

Als je toch wil genieten van de charmes van de stad, moet je misschien een tripje plannen in maart of oktober. De stad is dan rustiger en ook een beetje goedkoper, vooral je verblijf zal dan goedkoper uitkomen.

2. Thailand

iStock

Als je naar Thailand wil gaan, zou je eigenlijk ook de zomermaanden moeten vermijden. Tussen juni en oktober kan het weer drastisch veranderen en kan het flink gaan regenen.

Het positieve is wel dat de zon er wel doorkomt, ook als het regent. Dus als je regen met mooi weer niet zo erg vindt, kan je zeker naar Thailand gaan tijdens de zomer.

Als je zeker wil zijn van perfect strandweer en de mogelijkheid om veel activiteiten te doen, moet je het land bezoeken tussen november en februari.

3. Ibiza – Spanje

iStock

Ibiza is niet alleen een bestemming om eens goed te feesten, maar je kan daar ook heel wat gaan bezoeken. Mensen die meer interesse hebben in dat tweede, vermijden best de zomermaanden. Want in juli en agustus draait Ibiza alleen om feesten, feesten en nog eens feesten.

Als je tot rust wil komen op het strand en dingen wil bezoeken, moet je best in mei of september naar Ibiza. Dan heb je zeker nog stralend weer en geen toeristen die je gek maken.

4. Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

iStock

Wat je ook doet, bezoek Dubai niet tijdens de zomer. Het is daar echt waanzinnig warm tijdens de zomer en het kwik stijgt wel tot 50 graden. Ook in september blijft het daar nog snikheet.

Als je Dubai wil bezoeken, moet je eigenlijk tijdens de winter of lente op het vliegtuig stappen. Dubai is nog lekker warm tijdens januari, februari en maart en dan kan je nog lekker genieten van het zonnetje.

5. Italië

iStock

Tijdens de zomermaanden kan het kwik ook heel hoog stijgen. En in Italië, een land waar je heel wat kan bezoeken, moet je niet alleen rekening houden met de hoge temperaturen maar ook de drukte. Heel veel toeristen komen af tijdens de zomer. Dus je hebt dan warmte en een waanzinnige drukte waardoor je vaak moet aanschuiven en nergens van kan genieten.

De ideale maanden om het land te bezoeken, zijn mei of oktober. Je hebt mooi weer, weinig toeristen en leuke festivals die in teken staan van de oogst of lente. Supergezellig toch?

6. Sevilla – Spanje

iStock

Sevilla is een prachtige stad in Andalusië om te ontdekken, maar niet tijdens de zomermaanden. De temperaturen kunnen stijgen tot 40 graden … Om iets te gaan bezoeken of zelfs een wandeling te maken in zo’n weer is echt onaangenaam.

Als je Sevilla wil ontdekken (wat je zeker ook moet doen), zou je tijdens de lente of herfst moeten gaan. Het weer is daar dan zo goed, dat je alles kan bezoeken in frisse kleren en zelfs met een tintje terug komt.

7. Schotse hooglanden – Schotland

iStock

Als je van plan bent om tijdens de zomermaanden naar de hooglanden te trekken in Schotland, moet je zeker wat insectenspray meenemen. Want in juli en augustus is het namelijk muggenseizoen.

Maar dat landschap moet je ooit wel gezien hebben. En dat doe je best in september of oktober. Zo kan je genieten van de veranderende kleuren van de bomen en planten.

8. Marrakesh – Marokko

iStock

En hier weer hetzelfde verhaal hé. Tijdens de zomermaanden is het erg druk en warm in het westen van Marokko. In juli en augustus kan je je verwachten aan temperaturen rond 40 graden. Maar toch blijven toeristen daarheen trekken tijdens deze periode …

In de lente, herfst en zelfs winter is het ook nog lekker zonnig in Marrakesh. Lekker genieten van de Arabische cultuur zonder te puffen en te zweten.

9. Mexico

iStock

Als je Mexico een bezoekje wil brengen, doe je dat best ook niet tijdens de zomer. Het probleem hier is vooral de drukte. De Mexicaanse stranden en steden zijn erg populair bij toeristen en tijdens de zomermaanden kan je daar heel veel last van hebben.

Het leuke aan Mexico is dat het daar bijna altijd mooi weer is. Daarom reis je beter naar daar tussen oktober en februari, wanneer het hier koud is en je daar genoeg vitamine D zal aanmaken. Wie meer van het land wil zien, kan kijken naar De Mol op VIER want dat speelt zich dit jaar af in Mexico.

Gesponsorde artikelen