“Allez Opi-Omi”-vrouw, die gigantische valpartij veroorzaakte in Tour de France, krijgt boete van 1.200 + 1 symbolische euro

De vrouw die met haar bord met daarop “Allez Opi-Omi” tijdens de Tour de France een enorme valpartij veroorzaakte, waarna verschillende renners moesten opgeven, kent haar straf. Ze krijgt een boete van 1.200 euro, aangevuld met een symbolische euro die ze moet betalen aan de Franse rennersbond UNCP.

De rechtbank van Brest heeft een straf uitgesproken in de zaak rond de 31-jarige vrouw die op 26 juli 2021 een zware valpartij veroorzaakte in de Tour de France. Het Openbaar Ministerie vroeg een gevangenisstraf, maar uiteindelijk blijft het bij een boete.

“Allez Opi-Omi”

Afgelopen zomer kwamen in de eerste etappe van de Tour de France meer dan 50 renners zwaar ten val. De oorzaak was een vrouw met een groot kartonnen bord met daarop “Allez Opi-Omi“, gericht aan haar grootouders die grote fan zijn van de Tour. Ze wilde dat bord tonen aan de camera’s en ging daarom op de rijbaan staan.

De Duitse renner Tony Martin kon het bord niet meer op tijd ontwijken en kwam ten val. Meer dan 50 renners achter hem kwamen ook op de grond terecht. Daardoor moesten verschillende renners meteen opgeven.

1.200 + 1 euro

Na de valpartij verdween de vrouw even van de radar. Maar al snel werd ze gevat. Op 14 oktober 2021 moest ze voor de rechtbank verschijnen. Daarbij werd ze vervolgd voor “het niet opzettelijk toebrengen van verwondingen die zorgden voor maximaal drie maanden arbeidsongeschiktheid”. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van vier maanden.

Uiteindelijk komt de vrouw er met een lichtere straf mee weg. Ze kreeg een boete van 1.200 euro. Daarnaast moet ze ook een symbolische euro betalen aan de Franse rennersbond UNCP.

Meer
Lees meer...