Barack Obama spreekt steun uit voor Kamala Harris als presidentskandidaat

De campagne van Kamala Harris krijgt een flinke boost. Vijf dagen nadat Joe Biden zich terugtrok uit de race om het presidentschap, is Harris de nieuwe frontvrouw bij de Democraten geworden. Vandaag hebben zowel Barack als Michelle Obama hun steun uitgesproken voor Harris.

Op zondag 21 juli kondigde Joe Biden aan dat hij niet langer kandidaat is voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij schoof daarbij direct zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als de nieuwe Democratische kandidaat. Harris verzamelde al snel steun van vele prominente Democraten. Opvallend afwezig in die steunbetuigingen was aanvankelijk voormalig president Barack Obama, die leek aan te sturen op een nieuwe voorverkiezing. Nu hij en zijn vrouw Michelle echter openlijk hun steun voor Harris hebben uitgesproken, kan dit een belangrijke factor zijn in haar strijd tegen Donald Trump.

Obama’s steunbetuiging

Barack en Michelle Obama deelden op sociale media een video waarin ze telefonisch contact hebben met Kamala Harris. In de video spreken ze hun steun uit voor Harris als Democratische presidentskandidaat. “Ik bel je om te zeggen dat Michelle en ik heel trots zijn om jou te steunen. We zullen er alles aan doen om jou door deze verkiezingen en in het Oval Office te helpen”, zegt Barack Obama in de video.

Met deze steunbetuiging komt er tevens een einde aan de speculaties rond Michelle Obama. Na een peiling waaruit bleek dat zij de beste kans maakte om Donald Trump te verslaan, werd in de Amerikaanse media volop gespeculeerd dat zij de vervanger van Biden zou worden. Michelle heeft echter altijd aangegeven geen ambitie te hebben voor het presidentschap, wat nu ook blijkt uit haar steun voor Harris.

Invloed van Obama

Dat Barack Obama nu heeft aangekondigd Kamala Harris te zullen helpen tijdens de campagne, kan een groot verschil maken in deze harde race. Ook tijdens de eerste campagne van Joe Biden speelde Obama een zeer aanwezige rol, wat bijdroeg aan de nederlaag van Trump.

Sinds Harris naar voren is geschoven als de nieuwe kandidaat, ziet het er steeds beter voor haar uit in de peilingen. Ze staat nu op gelijke hoogte met Trump in veel van deze peilingen. Aan de kant van Trump lijkt vooral zijn running mate J.D. Vance het slecht te doen bij het publiek, wat mogelijk een voordeel kan zijn voor Harris.

Meer
Lees meer...