United Airlines introduceert gratis Starlink wifi: een samenwerking met SpaceX

United Airlines heeft aangekondigd samen te werken met SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, om binnenkort gratis wifi aan te bieden op haar vluchten. Deze internetdienst, mogelijk gemaakt door SpaceX’s Starlink-satellieten, zal passagiers in staat stellen om meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden met een naadloze internetverbinding, zelfs op grote hoogte.

De luchtvaartmaatschappij wil in het begin van 2024 starten met testen en verwacht de dienst in 2025 op bepaalde vluchten te lanceren. Hoewel financiële details van de deal niet bekendgemaakt werden, is duidelijk dat United zich richt op een verbeterde passagierservaring.

Focus op passagierservaring

United Airlines streeft ernaar om de reiservaring naar een hoger niveau te tillen door een stabiele internetverbinding aan te bieden die vergelijkbaar is met die op de grond. Met Starlink kunnen passagiers zelfs in afgelegen gebieden waar traditionele signalen falen, verbonden blijven.

Volgens United is de tijd rijp voor luchtvaartmaatschappijen om gratis WiFi als standaarddienst aan te bieden, ongeacht het type ticket of de stoelopstelling. De concurrentie in de luchtvaartsector is hoog, met bedrijven zoals Delta Air Lines en Hawaiian Airlines die al gratis WiFi aanbieden via andere providers.

Antwoord op klantvraag

Hoewel SpaceX vaak in het nieuws komt vanwege de politieke uitspraken van eigenaar Elon Musk, benadrukt United dat deze samenwerking puur gericht is op klanttevredenheid. “Dit besluit is volledig gebaseerd op de vraag van onze passagiers”, zegt een woordvoerder van United. “We willen hen een waardevol voordeel bieden en zorgen voor een optimale reiservaring.”

Meer
Lees meer...