Damiano David van Måneskin lanceert met ‘Silverlines’ eerste solonummer

Damiano David, de frontman van de Italiaanse rockgroep Måneskin, heeft zijn debuut gemaakt als soloartiest. Het bracht het nummer Silverlines uit, een lied waarvoor hij samenwerkte met de bekende producer Labrinth.

Je moet al enkele jaren in een grot hebben geleefd om Måneskin niet te kennen. In mei 2021 won de Italiaanse rockgroep het Eurovisiesongfestival. Kort daarvoor hadden ze met Teatro d’ira: Vol. I hun tweede studioalbum uitbracht. In de maanden daarna hadden ze met I Wanna Be Your Slave en Beggin’ internationale hits en reisden ze heel de wereld rond voor concerten en televisieoptredens.

Pauze en soloprojecten

Enkele drukke jaren dus, waardoor het niet als een verrassing kwam toen de groep begin dit jaar besloot om een pauze in te lassen. Toen al waren er geruchten over een soloproject van Damiano David. De zanger van de groep alludeerde daar toen zelf al op.

Hij liet ook daarbij ook meteen uitschijnen dat de andere leden ook aan soloprojecten werken. Vorige maand kwam bassiste Victoria de Angelis zo al met het verrassende Get Up Bitch! Shake Ya Ass, een samenwerking met de Braziliaanse zangeres Anitta.

Silverlines

Nu is het dus aan Damiano David om zijn debuut als soloartiest te maken. Die solomuziek kondigde recent ook al officieel aan met enkele mysterieuze posts op sociale media. En nu heeft hij dus met Silverlines zijn eerste song uitgebracht.

Het lied is een samenwerking met producer Labrinth. Die maakte in het verleden al naam door zijn samenwerkingen met onder andere Ed Sheeran en The Weeknd. Ook was hij verantwoordelijk voor de soundtrack van Euphoria. In Silverlines hoor je heel hard zijn kenmerkende stijl, samen met de sterke stem van Damiano David. Het lied is opvallend minder zwaar dan het meer recente werk van Måneskin en doet meer terugdenken aan hun oudere Italiaanse albums.

Meer
Lees meer...