‘The Masked Singer’: Zo reageert de tweede afvaller op exit

In de tweede aflevering van The Masked Singer was het de beurt aan de tweede groep maskers om het tegen elkaar op te nemen. Het ging daarbij om Eikeltje, Space Babe, Dame Blanche, Zebra, Feniks en De Mike. Een daarvan moest vandaag het masker afnemen en die ongelukkige eer was weggelegd voor De Mike. In eerste instantie was hij teleurgesteld over z’n exit, maar hij blikt toch terug op een mooi avontuur.

Nadat we in de eerste aflevering van The Masked Singer al meteen afscheid moesten nemen van Mister Withlove aka Karl Vannieuwkerke, is ook de tweede afvaller een grote naam. Deze keer gaat het echter om een ervaren zanger.

De Mike

In het eerste duel van de avond namen Zebra en Space Babe het tegen elkaar op. Space Babe zorgde daarbij voor een verrassing van formaat, want zij is eigenlijk een duo. Het duo mocht ook verder gaan in de wedstrijd, waardoor Zebra in de gevarenzone terechtkwam. Het tweede duel tussen Feniks en De Mike werd gewonnen door Feniks, die wist te imponeren met zijn versie van Heroes. In het derde en laatste duel ging het tussen Dame Blanche en Eikeltje. Die laatste won dat duel door weinig tot niets te zingen.

Daardoor moesten we vandaag afscheid nemen van Zebra, De Mike of Dame Blanche. De jury redde Zebra en het publiek koos voor Dame Blanche. Daardoor moest De Mike de wedstrijd verlaten en zijn masker afnemen. En onder dat masker bleek een waar icoon uit de Vlaamse muziekwereld schuil te gaan.

Hugo Sigal

Onder het jong ogende figuur van De Mike schuilde niemand minder dan Hugo Sigal. Hij moest als eerste de wedstrijd verlaten en dat was voor hem toch een teleurstelling. “Ik was teleurgesteld, ik geef dat grif toe”, zegt Hugo in Behind The Mask, dat nu te zien is op VTM GO. “Ik had nog zoveel mooie nummers in petto. Colleke zou trots zijn op wat ik gedaan heb en zeggen: schatje, trek het u niet aan, we waren laatst op het songfestival en hier zijn we ook laatst (lacht).”

Toch is Hugo ook trots op zijn deelname. “Ondanks alles vond ik het een groot compliment dat ze mij direct herkend hadden. Ik heb mijn best gedaan om het niet te veel Hugo te laten klinken, maar het is niet gelukt. Ik heb naar het schijnt een vrij herkenbare stem. Nu moest ik een sound creëren die moeilijk was voor mij. Ik mocht niet Hugo zijn. Maar het is moeilijk om je stemkleur te veranderen en al zeker in een zangstem.”

“Nicole was er een beetje bij”

Hugo kreeg een pak dat wel heel ver van zichzelf lag. “Dan komt de acteur boven die ik eigenlijk ook ben. Als acteur kan je in dat figuurtje kruipen en daar iets van maken. Of ik wist wat hakken is? Bijlange niet. Vrouwen dragen hakken, maar ik kan dat niet. Dat is iets van de jeugd.”

Hij had dan ook iets heel anders in gedachten. “Ik had iets totaal anders verwacht”, klinkt het in Behind The Mask. “Iets met pluimen, glitter en glamour. Dan zag ik zo’n zilver mannetje staan, dat was voor mij veel te grijs.” Een grote verrassing was de subtiele verwijzing naar zijn Colleke. “De paarse lichtjes van De Mike waren een knipoog naar onze paarse kostuums op het songfestival in Luxemburg. Ergens is ze er dan toch een beetje bij. Dat was een ontroerend moment.”

Het mocht helaas niet zijn en Hugo moest al na zijn eerste optreden The Masked Singer verlaten. “Ik heb het kunnen ervaren als iets heel moois en ik zou het terug doen. Maar dan met een ander kostuum. Of nee, want ze gaan me toch direct herkennen (lacht). Mijn habitat is de scène. Als ik op de scène kan staan en mensen gelukkig kan maken met mijn muziek en acteren, dan ben ik een gelukkige mens. Het was kort, maar het was mooi.”

De volledige aflevering van Behind The Mask is hier te bekijken.

Bekijk hier nog eens het optreden van Hugo Sigal als De Mike:

Herbeleef hier de ontmaskering:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...