Podcast ‘Talk Tuah’ van ‘Hawk Tuah’-girl derde populairste podcast in de VS

De hype rond Haliey Welch is nog lang niet gaan liggen. De jonge Amerikaanse werd afgelopen zomer uit het niets wereldberoemd als de “Hawk Tuah”-girl en lanceerde sindsdien onder andere de podcast Talk Tuah. Die podcast is ondertussen in de Verenigde Staten uitgegroeid tot de derde meest beluisterde podcast op Spotify.

In juli ging Haliey Welch viraal met haar inmiddels beruchte uitspraak “Hawk Tuah“. Die uitspraak was voor het eerst te horen in een video van het YouTube-kanaal Tim & Dee TV. Dat duo interviewt mensen tijdens een avondje uit.

Een niet helemaal nuchtere Haliey Welch werd daar, samen met een vriendin, gevraagd wat een man compleet gek maakt in de slaapkamer. “Je moet hem de Hawk Tuah geven en gewoon spugen op dat ding. Snap je?”, zei ze daar zonder nadenken. Het fragment ging viraal en de hype rond Haliey Welch is nog niet gaan liggen.

Podcast Talk Tuah

Begin deze maand maakte Haliey Welch dan bekend dat ze een podcast zou maken met de naam Talk Tuah. Ondertussen zijn er al drie afleveringen opgenomen van die podcast, onder andere met comedian Whitney Cummings en influencer Kaitlyn Bristowe.

Hoewel de podcast dus relatief nieuw is, is hij al enorm populair. Momenteel is Talk Tuah de derde populairste podcast op Spotify in de Verenigde Staten. Enkel gevestigde namen The Joe Rogan Experience en The Tucker Carlson Show zijn nog populairder.

Conservatief publiek

Hoewel de derde plaats misschien hoger is dan verwacht, is het geen verrassing dat Talk Tuah een groot publiek weet te bereiken. De podcast maakt deel uit van Betr Media van bokser en YouTuber Jake Paul. Daardoor zit er een enorme promomachine achter.

Bovendien leek Haliey Welch opvallend populair te zijn bij conservatief Amerika. Hoewel ze zelf nog nooit iets heeft gezegd over haar politieke voorkeur, zorgt haar uiterlijk en zuiders accent ervoor dat ze al snel geclaimd is door MAGA. Conservatieve Republikeinen blijken veel vaker naar podcasts te luisteren dan Democraten. Iets wat ook blijkt uit de volledige top drie van meest beluisterde podcasts in de VS.

Meer
door Redactie
Lees meer...