Bob Dylan-biopic ‘A Complete Unknown’, met Timothée Chalamet, krijgt trailer

Er zijn nieuwe beelden gedeeld van de biopic A Complete Unknown. In die film kruipt Timothée Chalamet in de huid kruipt van muzieklegende Bob Dylan.

Timothée Chalamet is al enkele jaren niet uit de bioscopen weg te denken. Naast zijn rol in het langverwachte vervolg op Dune, duikt de acteur binnenkort ook op in A Complete Unknown, een biopic over Bob Dylan. De film zoomt in op een cruciaal moment in Dylans carrière: zijn overstap van akoestische naar elektrische gitaar midden jaren ’60, een beslissing die destijds voor veel controverse zorgde. Dat alles zal toewerken naar zijn baanbrekend elektrisch rock-‘n-rolloptreden op het Newport Folk Festival in 1965.

De film is geregisseerd door James Mangold, bekend van onder meer Logan en Ford v Ferrari. Naast Chalamet schitteren ook andere grote namen in A Complete Unknown. Zo zien verder ook nog onder andere Monica Barbaro (Top Gun: Maverick), Elle Fanning (All the Bright Places), Edward Norton (American History X), Boyd Holbrook (Logan), Dan Fogler (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Norbert Leo Buzt (Dan in Real Life) en Scoot McNairy (12 Years A Slave). De biopic verschijnt in de Verenigde Staten al op Kerstmis, maar zal bij ons maar twee maanden later te zien zijn.

Bob Dylan

Bob Dylan, inmiddels 83 jaar, wordt algemeen beschouwd als een van de grootste songwriters van de 20ste eeuw. Met tijdloze hits als Blowin’ in the Wind en Like a Rolling Stone schreef hij muziekgeschiedenis. In 2016 werd zijn literaire impact erkend met de Nobelprijs voor Literatuur, een primeur voor een songwriter.

Hoewel Dylan een onmiskenbare invloed heeft gehad op de muziekwereld, was zijn carrière niet zonder schandalen. In 2021 werd hij beschuldigd van grooming en seksueel misbruik van een minderjarige, met aantijgingen die teruggingen tot 1965. De aanklacht werd een jaar later wel ingetrokken.

Bekijk hier de trailer van A Complete Unknown:

A Complete Unknown verschijnt op 19 februari 2025 in de cinema.

Meer
Lees meer...