Eurovisiesongfestival-winnaar Nemo lanceert nieuwe single ‘Eurostar’ mét opvallende cameo’s in clip

De Zwitserse zanger Nemo heeft voor het eerst sinds hun overwinning in het Eurovisiesongfestival nieuwe muziek uitgebracht. De single heet Eurostar en is nu overal te beluisteren. In de clip duiken heel wat artiesten op die meededen aan het meest recente Eurovisiesongfestival.

Na 36 jaar kreeg Ne partez pas sans moi van Céline Dion in mei een opvolger. Nemo won toen met het lied The Code en kroonde zich zo tot winnaar van een van de meest omstreden edities ooit van het Eurovisiesongfestival. Die werd zo de eerste non-binaire winnaar ooit van het Songfestival.

Eurostar

Sindsdien was het leven van Nemo onherkenbaar veranderd, maar in de achtergrond werd er hard gewerkt aan nieuwe muziek en die hebben we nu eindelijk gekregen. Die lanceerde met Eurostar zojuist hun eerste nieuwe nummer sinds de overwinning op het Eurovisiesongfestival.

Het lied gaat over het nemen van de Eurostar van Parijs naar Londen en daarbij het gevoel hebben dat je wil gaan feesten. Daarnaast staat de trein ook symbool voor het leven van Nemo dat het laatste jaar zeer snel voorbij is gegaan. Dat snelle ritme is ook te horen in de song. Nemo zelf woont sinds enkele jaren in Londen en heeft dus regelmatig de Eurostar genomen waarover die zingt.

Cameo’s

De clip van Eurostar bevat ook enkele heel opvallende knipogen naar het meest recente Eurovisiesongfestival. Wie goed oplet, ziet namelijk vijf andere deelnemers kortstondig opduiken. Het gaat om Luna van Polen, Windows95Man van Finland, Silvester Belt van Litouwen, Bambie Thug van Ierland en Jerry Heil van Oekraïne.

Meer
Lees meer...