Finse Eurovisieinzending Windows95man stelt nieuwe outfit voor omdat hij logo Windows95 niet mag gebruiken

Vorige maand koos Finland in de nationale voorronde Uuden Musiikin Kilpailu voor de opvallende act van Windows95man om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Maar deze deelname had nog veel voeten in de aarde. Zo dreigde het duo er eerst mee om uit de wedstrijd te stappen als Israël toegelaten zou worden. Later kwamen ze daarop terug, maar lieten ze weten nog steeds tegen de deelname van Israël te zijn. Maar ook de naam en outfit van Windows95man zorgden voor problemen. Die zijn met een nieuwe outfit nu van de baan.

De outfit van de Finse inzending Windows95man zorgde voor problemen bij de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Daarbij gaat het niet om het feit dat Windows95man in een wel heel klein vleeskleurig onderbroekje te zien is, maar wel om zijn T-shirt. Normaal stond het logo van Windows95 op de T-shirt en de pet van Windows95man, maar omdat logo’s verboden zijn op het Eurovisiepodium, moest Finland de outfit aanpassen. De naam mocht wel gewoon behouden blijven.

Geblurred logo

Henri Piispanen en Teemu Keisteri, zoals het duo achter Windows95man heet, mogen in hun nummer No Rules! dan wel zingen dat er geen regels zijn, de EBU heeft wel degelijk een hoop regels. Eén daarvan is dat er op het Eurovisiepodium geen logo’s getoond mogen worden. De EBU boog zich over Windows95man en besloot daarbij dat de naam behouden mag blijven, net zoals de vermeldingen ervan in het nummer. Maar het logo mocht niet getoond worden. Daarom moest Windows95man zich een nieuwe outfit aanmeten.

Met een korte video op Instagram stelt Windows95man zijn nieuwe outfit aan. Het gaat om exact dezelfde T-shirt en pet, maar dan met een geblurred logo, dat wel nog steeds herkenbaar is. Bij de video postte Windows95man: “RULES! must be followed“, wat uiteraard een verwijzing is naar het nummer No Rules!.

Bekijk hier de video met de bekendmaking van de nieuwe outfit van Windows95man:

Bekijk hier nog eens het opvallende optreden van Windows95man:

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024 in Malmö in Zweden. Finland komt in actie in de eerste halve finale.

Meer
Lees meer...