Steven Van Gucht over ‘Over De Oceaan’: “Ben bijna overboord gevallen”

Op Streamz kan je sinds kort terecht voor het derde seizoen van Over De Oceaan. Daarin kan je zes bekende Vlamingen volgen tijdens hun oversteek van de Atlantische Oceaan. Maar uiteraard is er ook heel veel dat tijdens die tocht niet gefilmd is. En daarover had Steven Van Gucht een opvallend verhaal bij De Tafel van Gert.

Het succesvolle televisieprogramma Over de Oceaan is sinds vorige maand terug met een gloednieuw seizoen. Op Play4 gaat het derde seizoen van programma van start op zondag 20 oktober, maar nu al kan je alle afleveringen al bekijken op Streamz.

De tocht wordt deze keer gedaan door voormalig Miss België en presentatrice Celine Van Ouytsel, comedian en cartoonist Jeroom Sneldersnieuwsanker Riadh Bahri, actrice Clara Cleymans, presentatrice Kat Kerkhofs en viroloog Steven Van Gucht. Zij vervoegen de ervaren zeilster Sigrid op de Initials BB van Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, naar Martinique in de Caraïben.

Steven Van Gucht

In De Tafel van Gert op Play4 kwam viroloog Steven Van Gucht vertellen over dat avontuur. “Ik was wetenschapper aan boord en moest dus regelmatig waterstalen nemen. Daarbij gooi je een emmer in de oceaan en trekt je die weer naar boven”, legt hij uit.

“De kapitein had mij in het begin gezegd dat ik daarbij een schok kon krijgen als er juist een golf in die emmer komt. Ik moest mij dus altijd klaarzetten en een reddingsvest dragen. In het begin deed ik dat altijd heel bewust, maar dat ging altijd heel vlot, dus ik werd wat nonchalanter. Bij een van de laatste keren kreeg ik inderdaad zo’n schok vooruit en kon ik mij maar heel nipt nog aan de railing vasthouden. Het scheelde maar enkele millimeters”, vertelt Steven Van Gucht. Omdat er op dat moment niemand in zijn buurt was, ging het hier echt om een gevaarlijke situatie, die gelukkig goed is afgelopen.

Het derde seizoen van Over de Oceaan is te bekijken op Streamz. Vanaf zondag 20 oktober kan je het seizoen ook bekijken op Play4 en GoPlay.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...