‘Over De Oceaan’: Deze twee opvarenden maken de bemanning voor derde seizoen compleet

Ook presentatrice Kat Kerkhofs (35) en viroloog Steven Van Gucht (47) zullen te zien zijn in het derde seizoen van Over De Oceaan. Daar voegen ze zich bij de eerdere bemanningsleden die al waren aangekondigd. Het gezelschap is ondertussen vertrokken voor de tocht over de Atlantische Oceaan, al is nog niet bekend wanneer het programma uitgezonden zal worden.

Het concept van Over De Oceaan is simpel. Kapitein Piet Smet en eerste stuurman Willem Stellamans, die ook eindredacteur is bij Woestijnvis, begeleiden op een zeilboot zes bekende Vlamingen in een tocht van 5.000 kilometer over de Atlantische Oceaan. Daarbij gaan ze volledig back to basics en moeten ze allemaal hun deel van het werk doen op de boot. Ondertussen kunnen ze zo goed als geen contact hebben met het thuisfront.

In het eerste seizoen bestond de groep uit Dominique Persoone, Jani Kazaltzis, Evi Hanssen, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Imke Courtois. Vorig jaar waren het Annelien Coorevits, Gert Verheyen, Jonas Geirnaert, James Cooke, Élodie Ouédraogo en Ella Leyers die zich aan de tocht waagden.

Derde seizoen

Nu is dus ook de crew van het derde seizoen van Over De Oceaan bekend. Daarvoor kwamen we eerder al de namen van presentatrice en voormalige Miss België Celine Van Ouytsel en comedian en cartoonist Jeroom Snelders te weten. Later volgden ook nieuwslezer Riadh Bahri en actrice Clara Cleymans.

Nu weten we de laatste twee bemanningsleden van de boot Polygala. Het gaat om presentatrice Kat Karkhofs en viroloog Steven Van Gucht. Dat maakt de krant Het Nieuwsblad bekend. Aangezien er ook al een eerste foto van bij het vertrek gedeeld is, weten we dat de zeilboot ondertussen begonnen is aan de overtocht.

Over De Oceaan zal in de loop van 2024 te zien zijn op Play4.

Meer
Lees meer...