‘Over De Oceaan’: Ook Jeroom waagt zich aan overtocht in derde seizoen

We kennen de tweede naam voor het derde seizoen van Over De Oceaan. Nadat Celine Van Ouytsel maandag bekendmaakte dat zij de overtocht zal wagen, deed Jeroom Snelders dinsdagavond hetzelfde. De komiek vertelde daar zelf over in De Slimste Mens ter Wereld.

Het concept van Over De Oceaan is simpel. Kapitein Piet Smet en eerste stuurman Willem Stellamans, die ook eindredacteur is bij Woestijnvis, begeleiden op een zeilboot zes bekende Vlamingen in een tocht van 5.000 kilometer over de Atlantische Oceaan. Daarbij gaan ze volledig back to basics en moeten ze allemaal hun deel in het werk doen op de boot. Ondertussen kunnen ze zo goed als geen contact hebben met het thuisfront.

In het eerste seizoen bestond de groep uit Dominique Persoone, Jani Kazaltzis, Evi Hanssen, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Imke Courtois. Vorig jaar waren het Annelien Coorevits, Gert Verheyen, Jonas Geirnaert, James Cooke, Élodie Ouédraogo en Ella Leyers die zich aan de tocht waagden.

Jeroom

Omdat Annelien Coorevits dinsdag een van de kandidaten was in De Slimste Mens ter Wereld kwam het onderwerp Over De Oceaan daar ook ter sprake. Zo komt het dat Jeroom, die als jurylid aanwezig was in de populaire televisiequiz, in primeur zijn deelname bekendmaakte. “Ik heb al veel tips gekregen van Annelien, zoals niet braken”, voegde hij daaraan toe. “Braken met de wind mee”, verduidelijkte Annelien Coorevits meteen.

Met zijn deelname gaat Jeroom dus zijn vrouw Élodie Ouédraogo achterna. Zij zal deze keer mogen thuisblijven om op hun kindje Remus te passen.

Bekijk hier het fragment uit De Slimste Mens ter Wereld:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...