Franse president Emmanuel Macron wil ‘Emily in Paris’ terughalen uit Rome

Hoewel Netflix recent aankondigde dat Emily in Paris een vijfde seizoen krijgt, is het nog niet duidelijk hoeveel daarvan zich effectief in Parijs zal afspelen. Emily trok in het meest recente seizoen namelijk naar Rome, een zware aderlating voor de reputatie van de Franse hoofdstad. President Emmanuel Macron wil er dan ook alles aan doen om de Netflixreeks terug te halen.

Emily in Paris heeft een belangrijke plaats in het leven van Emmanuel Macron. De Netflixreeks zorgde de laatste jaren niet alleen voor een enorme gestegen belangstelling voor de Franse hoofdstad. Het is daarnaast ook nog eens de favoriete reeks van zijn vrouw Brigitte. Die kreeg in het meest recente seizoen zelfs een korte cameo in de serie.

“Ik was supertrots en zij was erg blij om het te doen. Het duurt maar een paar minuten, maar ik denk dat het een heel leuk moment was voor haar. Ik denk dat de reeks zeer goed is voor het imago van Frankrijk. Het maakt ons land zeer aantrekkelijk”, vertelt Macron daar zelf over in een interview met Variety.

Terughalen naar Parijs

Dat seizoen eindigde wel met een serieuze domper voor Macron en Parijs. Emily moest voor haar werk namelijk naar Rome en kreeg daar meteen ook – hoe kan het ook anders – een nieuwe love interest.

Veel fans vragen zich dan ook af of het vijfde seizoen niet eerder Emily in Rome zal zijn in plaats van Emily in Paris. Als het Macron afhangt, keert Emily uiteraard zo snel mogelijk terug naar Parijs. “We gaan ervoor vechten. We gaan Netflix vragen om in Parijs te blijven. Emily in Paris in Rome slaat helemaal nergens op”, klinkt het vastberaden bij Macron.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...