Spotify lanceert gratis audioboeken in België voor Premium-abonnees

Vanaf nu kunnen Premium-gebruikers van Spotify in België genieten van gratis audioboeken. Het platform, dat eerder al luisterboeken introduceerde in de Verenigde Staten en andere markten, breidt zijn aanbod uit naar vier nieuwe landen, waaronder België.

Spotify Premium-abonnees in België krijgen nu gratis toegang tot een uitgebreide catalogus van audioboeken. Deze functie, genaamd Audiobooks, was al beschikbaar in landen zoals Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Met de nieuwe lancering zijn België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg de nieuwste markten waar het aanbod beschikbaar is. Dit is een belangrijke uitbreiding voor Spotify, vooral omdat de focus voorheen vooral op Engelstalige markten lag.

Een groeiende catalogus van audioboeken

Spotify begon in 2020 voorzichtig met het aanbieden van audioboeken, maar de catalogus bleef lange tijd beperkt. De echte boost kwam er na de overname van Findaway in 2022, een platform dat gespecialiseerd is in audioboeken. Hierdoor kon Spotify zijn aanbod uitbreiden tot meer dan 200.000 Engelstalige titels. Met de nieuwste uitbreiding voegt het platform nu ook 15.000 Nederlandstalige en Vlaamse boeken toe, naast 15.000 Franstalige titels.

David Kaefer, Head of Spotify’s Audiobooks Business, ziet deze uitbreiding als een belangrijke stap: “Dit is een belangrijk moment voor ons aanbod van luisterboeken in Premium, doordat we Franse, Nederlandse en Vlaamse titels toevoegen aan onze groeiende catalogus.”

Hoeveel kan je luisteren?

Hoewel de audioboeken gratis beschikbaar zijn voor Premium-abonnees, is er wel een limiet op het aantal luisteruren. Gebruikers krijgen per maand twaalf uur gratis luistertijd. Voor wie dat niet voldoende is, biedt Spotify de optie om voor 9,99 euro extra luistertijd te kopen, wat neerkomt op tien extra luisteruren. Met de standaard twaalf uur luistertijd kunnen gebruikers gemiddeld één niet te dik boek per maand beluisteren.

Meer
Lees meer...