Wat we al weten over de dood van Liam Payne (31)

Vannacht kregen we het nieuws dat Liam Payne, die deel uitmaakte van de boyband One Direction, op 31-jarige leeftijd overleden was. We hoorden toen ook al meteen dat de zanger van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires in Argentinië naar beneden viel. Ondertussen is er al meer informatie bekend.

Liam Payne, een van de vijf leden van One Direction, is vannacht overleden na een val van de derde verdieping van een hotel in de buurt Palermo in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De zanger vierde in augustus zijn 31ste verjaardag. Hij was in Argentinië om een concert van zijn One Direction-groepsgenoot Niall Horan bij te wonen en verbleef met zijn vriendin Kate Cassidy nog wat langer in het land.

Drugs

Kort nadat het nieuws van het overlijden van de zanger naar buiten kwam waren er al geruchten over de reden van de val. Uit de oproep naar de hulpdiensten, die verschillende media konden beluisteren, valt af te leiden dat Payne onder invloed was van alcohol en drugs. Een hotelmanager belde om iets na 17 uur lokale tijd naar de hulpdiensten met de boodschap dat een hotelgast onder invloed was van alcohol en drugs. “Wanneer hij bij bewustzijn is, vernielt hij alles in zijn kamer”, vertelde de manager.

Later in het gesprek vraagt de manager ook om snel iemand te sturen omdat hij vreest dat er iets zou kunnen gebeuren met de hotelgast. “Jullie moeten snel iemand sturen, want ik weet niet of het leven van de gast in gevaar is. Hij verblijft in een kamer met een balkon en we zijn bang dat hij iets levensbedreigends zou doen.”

Toen de hulpdiensten arriveerden, was het al te laat en lag Liam Payne al op de grond. Hij liep zware verwondingen op en kon niet meer gered worden. Pablo Policicchio, de woordvoerder van de Buenos Aires Security Ministry, zei in een statement aan The Associated Press dat Payne van zijn balkon gesprongen was. In het verleden sprak Liam Payne al over zijn problemen met alcohol en drugs. Vorig jaar in juni liet hij nog weten dat hij zes maanden clean was.

Liam Payne

Liam Payne nam in 2008, toen hij amper 14 jaar oud was, voor de eerste keer deel aan The X Factor. Simon Cowell zag toen potentieel in de jonge zanger, maar zei hem dat hij “binnen twee jaar nog eens moest proberen”. Liam Payne volgde dat advies en in 2010 deed hij opnieuw auditie voor The X Factor. Deze keer werd hij in de boyband One Direction geplaatst, samen met Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson en Niall Horan. Samen schopten ze het tot de finale, waarin ze derde werden.

Maar als One Direction werd het vijftal wereldberoemd. De groep scoorde verschillende hits met onder andere What Makes You Beautiful, One Thing en Live While We’re Young. In 2015 verliet Zayn Malik de groep en enkele maanden later ging de groep op hiatus. Alle leden werkten ondertussen aan hun solocarrière, maar een reünie kwam er nooit.

Liam Payne bracht in 2019 zijn soloalbum ‘LP1’ uit en loste daarnaast ook verschillende singles. Zijn grootste hits waren Strip That Down, For You en Polaroid. Liam Payne werd in 2017 papa van een zoontje met zijn toenmalige vriendin, de Britse zangeres Cheryl Cole. Momenteel had hij al twee jaar een relatie met de Amerikaanse Kate Cassidy.

Als je met vragen zit over zelfdoding of nood hebt aan een gesprek, kan je terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...