Podcast ‘Achter De Schermen’ lost nostalgiespecial rond ‘Het Eiland’

De bekende podcast Achter De Schermen heeft een nieuwe nostalgiespecial op de wereld losgelaten. Nadat er vorig seizoen al enkele van die specials verschenen, is nu Het Eiland aan de beurt. Daarin staat de twintigste verjaardag van de reeks centraal.

Naast een nieuw tv-seizoen, focust Play Media zich ook meer en meer op podcasts. In september kwamen Annelien en Stephanie Coorevits zo al met de podcast De Zussen Coorevits en sinds kort nemen ook Viktor en Gert Verhulst plaats achter de microfoon voor Vik & Gert.

Toch blijft de bekendste podcast Achter De Schermen met presentators Jeff Bronders en Pieterjan Marchand. Naast de “normale” afleveringen, zijn er ook af en toe nostalgiespecials. Deze week is er zo’n special van Het Eiland uitgekomen. Daarbij zijn regisseur Jan Eelen en acteur Wim Opbrouck te gast.

Achter De Schermen

Elke week fileren Pieterjan Marchand en Jeff Bronder de mediawereld met de hulp van een A-lister en een media insider. Vaak gaat het daarin over nieuwe projecten en leuke anekdotes, maar is er ook plek voor een kleine recap van de afgelopen week in de wereld van de showbizz.

Sinds vorig seizoen worden de normale afleveringen ook af en toe afgewisseld met nostalgiespecials, waarin enkele gasten over een specifiek onderwerp komen babbelen. Zo passeerden onder andere Kulderzipken en Flikken al de revue. Deze keer is het aan die andere klassieker: Het Eiland.

Het Eiland

Afgelopen zomer verscheen op Streamz de special rond de twintigste verjaardag van Het Eiland. De reeks telde maar twee seizoenen, maar vond toch meteen een weg naar de harten van kijkend Vlaanderen. Heel wat quotes zijn dan ook vandaag bij heel wat mensen nog steeds vaste vocabulaire.

Genoeg redenen voor Achter De Schermen om daarop verder te gaan. In de nieuwste aflevering zijn maker Jan Eelen en acteur Wim Opbrouck op bezoek om, nog eens, te vertellen over het succes van de reeks en hoe die precies tot stand is gekomen. De aflevering werd in augustus al opgenomen.

Achter De Schermen verschijnt elke woensdag op GoPlay, YouTube en je favoriete podcastapp.

Meer
Lees meer...