Scenarioschrijver verlaat Star Wars-project met Daisy Ridley in hoofdrol


In het kort

  • Steven Knight heeft het Star Wars project met Daisy Ridley als scenarioschrijver verlaten.
  • Lucasfilm is op zoek naar een vervangende schrijver. De productie kan daardoor worden uitgesteld tot ten vroegste 2025.
  • Sharmeen Obaid-Chinoy blijft betrokken bij het project, waarmee ze haar speelfilmdebuut maakt met dit project.

Het creatieve team van een Star Wars-project met Daisy Ridley in de hoofdrol is veranderd. Steven Knight, die eerder dit jaar aan de slag ging als scenarioschrijver voor de film, heeft het project verlaten.

Lucasfilm is nu actief op zoek naar een vervangende schrijver, die volgens de geruchten Rey’s reis zal volgen, terwijl ze een nieuwe Jedi Academy opricht na de gebeurtenissen van “The Rise of Skywalker”. Deze koerswijziging suggereert dat de productie waarschijnlijk verder zal worden uitgesteld, met een mogelijke startdatum op zijn vroegst in 2025.

Creatieve teamwijzigingen en toekomstige projecten

Ondanks deze verandering blijft Sharmeen Obaid-Chinoy aan de regie verbonden. Dit project zou haar speelfilmdebuut markeren na haar succes met het regisseren van afleveringen voor “Ms. Marvel” en het winnen van twee Oscars voor beste korte documentairefilm. Obaid-Chinoy heeft haar interesse getoond in het verkennen van Rey’s verhaal als vrouwelijke Jedi, omdat ze gelooft dat het aansluit bij haar persoonlijke ervaringen.

Steven Knight blijft een prominent figuur in de entertainmentindustrie. Hij werkt momenteel aan projecten zoals een Maria Callas biopic met Angelina Jolie in de hoofdrol en een adaptatie van zijn populaire BBC serie “Peaky Blinders”. Hij werkt ook voor FX (“The Veil”), Disney+ (“A Thousand Blows”) en de BBC (“This Town”).

Toekomst van de Star Wars-franchise

Het volgende deel in de Star Wars-franchise, “The Mandalorian and Grogu”, geregisseerd door Jon Favreau, gaat in mei 2026 in première. Disney heeft twee extra Star Wars-films aangekondigd voor december 2026 en december 2027, hoewel de titels nog niet bekend zijn gemaakt. Tijdens het recente Star Wars Celebration evenement onthulde Lucasfilm-president Kathleen Kennedy dat het bedrijf ook films ontwikkelt met regisseurs James Mangold (“Indiana Jones and the Dial of Destiny”) en Dave Filoni, bekend van zijn werk aan “Ahsoka” en “The Mandalorian”.

Meer
Lees meer...