Nieuwe Star Wars-film ‘The Mandalorian & Grogu’ in de maak

Baby Yoda komt naar het witte doek. Lucasfilm heeft namelijk zojuist aangekondigd dat er een film komt van The Mandalorian samen met Grogu, zoals Baby Yoda echt heet. De productie van The Mandalorian & Grogu zou dit jaar al van start gaan.

In 2019 maakten we kennis met Din Djarin aka The Mandalorian. Dat personage kreeg toen op het zopas opgerichte Disney+ een eigen reeks, die meteen een enorm succes was. Dat personage wordt gespeeld door Pedro Pascal, al verzorgt hij sinds enige tijd enkel nog de stem.

In diezelfde reeks dook ook het personage Baby Yoda op. Deze Jedi ging aanvankelijk door het leven als The Child, maar kreeg later met Grogu ook een echte naam. Hij was al snel een van de populairste figuren uit het Star Wars-universum en is dat nog steeds.

Jon Favreau

Dat de twee nu samen te zien zullen zien in een eigen film komt dan ook niet helemaal als een verrassing. Die film zal dit jaar nog in productie gaan en geregisseerd worden voor Jon Favreau, de showrunner van The Mandalorian. Als regisseur was Favreau eerder al verantwoordelijk voor onder andere de live-actionsremakes van The Jungle Book en The Lion King.

“Ik vond het heerlijk om verhalen te vertellen die zich afspelen in de rijke wereld die George Lucas heeft gecreëerd”, legt Favreau uit. Daarmee verwijst hij naar The Mandalorian, waarvoor hij het scenario van de meest aflevering schreef. “Het vooruitzicht om de Mandalorian en zijn leerling Grogu naar het grote scherm te brengen is buitengewoon spannend.”

Meer
Lees meer...