Echte naam van Baby Yoda uit ‘The Mandalorian’ bekendgemaakt

Fans van Star Wars kregen vrijdag op Disney+ een heel interessante aflevering te zien van The Mandalorian. In de vijfde aflevering van het tweede seizoen kwamen we namelijk eindelijk meer te weten over het razend populaire personage Baby Yoda.

Al sinds de release van Disney+ is The Mandalorian een van de populairste programma’s op de streamingdienst. Dat is tijdens het tweede seizoen, dat op dit moment loopt, niet anders. Een van de redenen voor dat succes is de superschattige Baby Yoda.

Het personage zorgde al voor een veelbesproken moment toen het zich te goed deed aan de eieren van de Frog Lady en daarmee de facto haar soort uitroeide. Maar Baby Yoda zorgde ook al voor schattige momenten door het eten van blauwe macarons.

Grogu

Toch wisten we tot nu toe eigenlijk maar heel weinig over Baby Yoda. Wat we wel wisten, is dat die naam eigenlijk fout is. Het personage – dat in de reeks altijd The Child genoemd wordt – is namelijk niet dezelfde als Yoda uit de Star Wars-films. The Mandalorian speelt zich namelijk af na de dood van Yoda in Return Of The Jedi.

Wie het schattige The Child dan wel is, kwamen we nu te weten via Ahsoka Tano (gespeeld door Rosario Dawson). Deze voormalige Padawan van Anakin Skywalker wist een connectie te vormen met het kleine groene wezentje. Daardoor kan het duo elkaars gedachten voelen.

Op die manier komen we te weten dat The Child eigenlijk … Grogu heet. Daarnaast lost Tano nog heel wat andere informatie over Baby Yoda, uhm Grogu. Zo is hij opgevoerd in de Jedi Temple op Coruscant. Dar was hij verborgen aan het einde van de Clone Wars. Daarna zijn de herinneren van Grogu gewist.

Meer
Lees meer...