‘The Masked Singer’: Zo beleefde gastdeelnemer Eekhoorn zijn deelname

Vrijdag kregen we in de zesde aflevering van The Masked Singer twee ontmaskeringen te zien. De eerste vond al meteen aan het begin van de aflevering plaats. Het ging om de ontmaskering van Eekhoorn, die vorige week maar één keer deelnam. Dit is hoe hij terugkijkt op zijn korte, maar veelbesproken, deelname.

Vorige week kwam The Masked Singer met een grote verrassing. Plots was er namelijk nog een vijftiende deelnemer. Eekhoorn was een gastdeelnemer en was dus maar eenmalig te zien op het podium. Op zijn ontmaskering moesten we wel nog een weekje wachten.

Ontmaskering

Eekhoorn verscheen pas vorige week en bracht toen het nummer Song 2 van Blur. Hoewel hij de naam Eekhoorn kreeg, ging het eigenlijk om een soort superheldenpak. Daardoor was het al meteen duidelijk dat we op zoek moesten gaan naar een gespierde man. De nieuwkomer kon z’n Kempische accent niet helemaal verstoppen, waardoor we dus duidelijke hints hadden die ons leidden naar een sportman uit de Kempen. Veel mensen, zowel de speurders als de kijkers thuis, hadden daarom door dat het ging om wielrenner Wout Van Aert.

In Behind The Mask vertelt Wout ook dat veel mensen hem op het spoor waren. “Mijn partner Sarah en ik waren benieuwd of er na de show berichten zouden komen, maar we dachten eigenlijk van niet. Tot ik één minuut na mijn optreden al de ene Whatsapp na de andere kreeg. Ik had niet verwacht dat mensen Strava zouden gebruiken om tips te vinden.” Op Strava verwees de wielrenner namelijk twee keer naar zijn identiteit als Eekhoorn. Zo deelde hij bij een rit van enkele maanden geleden een eekhoorn-emoji en iets later ook “Whoo-hoo”, waarmee hij verwees naar het nummer Song 2.

Eekhoorn

Ook Wout zelf had bij de naam Eekhoorn iets anders verwacht. “Ik had een klein, lief diertje verwacht. Dit was wel een heel andere Eekhoorn”, lacht hij. Daardoor was zijn zoontje ook geen al te grote fan van Eekhoorn. “Hij vroeg zelfs op zijn optredens niet meer op te zetten”, klinkt het in Behind The Mask.

Het was voor Wout Van Aert geen evidentie om deel te nemen aan The Masked Singer. Hij moest repeteren tussen zijn trainingen en revalidatie door, waardoor hij veel minder repetitietijd had dan de andere deelnemers. Al had hij die wel nodig. “Om mijn vrouw te quoten: ik heb geen gevoel voor ritme. Ik moet al heel veel gedronken hebben om een beetje soepel te worden, maar dat gebeurt natuurlijk niet vaak.”

Once in a lifetime

Het hoogtepunt van Wout zat op het einde van zijn deelname: de ontmaskering. “Dat is waarvoor ik meedeed. Omdat ik het concept zo leuk vind dat je mensen een beetje voor de gek kan houden. Dit was once in a lifetime. Ik heb al zo vaak dingen mogen doen die ik nooit dacht te kunnen doen en dit springt er wel uit. Ik had gehoopt om ooit profwielrenner te worden, maar dat dat me hier zou brengen om er zo iets leuk mee te doen is fantastisch!”

Hoewel het niet makkelijk was voor Wout – en maar van korte duur was – kijkt hij positief terug op de ervaring. “Het is echt iets dat ik nooit ga vergeten. Ik ben dankbaar dat ik dit heb kunnen meemaken.”

Herbekijk hier nog eens de ontmaskering van Eekhoorn:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Behind The Mask.

Meer
Lees meer...