Opnames nieuwe Star Wars-film ‘The Mandalorian & Grogu’ afgerond

Grogu, beter bekend als Baby Yoda, gaat binnenkort het witte doek veroveren. Lucasfilm had eerder al een film rond Grogu en Din Djarin, oftewel The Mandalorian, aangekondigd en de opnames daarvan zijn nu ook afgerond. In principe zal The Mandalorian & Grogu in mei 2026 in de cinema verschijnen.

In 2019 maakte de wereld kennis met Din Djarin, de mysterieuze Mandalorian die meteen een eigen reeks kreeg op het toen net gelanceerde Disney+. De serie werd een enorm succes en maakte acteur Pedro Pascal tot een internationale ster. Pascal leent nu nog enkel zijn stem aan het personage, terwijl andere acteurs de fysieke rol invullen.

Ook Grogu, alias Baby Yoda, maakte in The Mandalorian zijn opwachting. Oorspronkelijk stond hij bekend als The Child, maar zijn echte naam Grogu werd later onthuld. Dit kleine groene wezen, dat de Force meester is, veroverde al snel de harten van fans en groeide uit tot een van de meest geliefde figuren binnen het Star Wars-universum.

Film

Begin 2024 maakte Lucasfilm dan bekend dat de twee populaire personages uit het Star Wars-universum samen in een film zouden te zien zijn. Het verhaal dat in The Mandalorian & Grogu zal getoond worden, was aanvankelijk het vierde seizoen van de reeks The Mandalorian. Door de staking in Hollywood liep alles echter vertraging op, waardoor de plannen errond veranderd zijn.

De opnames van de film gingen deze zomer van start, en zijn volgens Puck News zojuist afgerond. Jon Favreau, de showrunner van The Mandalorian, is regisseur van dienst. Als regisseur was Favreau eerder al verantwoordelijk voor onder andere de live-actionsremakes van The Jungle Book en The Lion King.

Meer
Lees meer...