Over precies een week, op dinsdag 28 oktober, gaat het nieuwe seizoen van Mijn Restaurant van start. Daarin zullen vier duo’s strijden om hun droom werkelijkheid te maken: het openen van hun eigen restaurant. We leerden eerder al waar de vier panden zich bevinden en wie er in de jury zal zitten, maar nu kennen we ook de vier deelnemende duo’s.
Mijn Restaurant is binnenkort terug van weggeweest. Recent leerden we al dat het programma gepresenteerd zal worden door Wim Opbrouck en dat de jury zal bestaan uit ondernemer Marc Coucke, sterrenchef Marcelo Ballardin, interieurarchitecte Sarah Renson en hospitality-expert Shannah Zeebroek. Daarin zullen vier duo’s in Antwerpen, Genk, Gent en Kortrijk proberen om hun eigen restaurant te winnen. Die duo’s zijn nu, een week voor de start, bekendgemaakt door VTM.
Antwerpen: Maarten (23) en Jonas (24)
Het eerste duo is dat van Antwerpen. Maarten en Jonas beloven een Michelin-waardig restaurant uit de grond te stampen. Ze leerden elkaar namelijk kennen tijdens hun sommelierstage bij Wout Bru in 2021. Jonas werkt nu als chef de partie in restaurant Carcasse in Knokke en Maarten is Meeting & Event Supervisor in het Radisson Blu hotel. Ze zijn misschien het jongste duo, maar ze hebben wel het meest imposante CV, met opleidingen aan Ter Duinen, Ter Groene Poorte én een specialisatiejaar wijnen & hotelmanagement. De jonkies willen niet voorzichtig starten maar een blitz-entrée maken. Jonas zal de keuken voor zijn rekening nemen, terwijl Maarten zich achter de bar zal zetten om zijn eigen signature cocktails te serveren. Jong van leeftijd, groot in ambitie.
“We leerden elkaar kennen op stage en de klik was er meteen. We zijn geen familie, maar het voelt wel zo. Wat ons echt typeert, is dat we altijd next-level willen gaan. Het gaat niet alleen om lekker eten, maar vooral om herinneringen creëren voor onze gasten”, vertelt Jonas. Maarten voegt toe: “Ik ben pas 23, maar ik ga all-in. Mijn Restaurant wordt allesbehalve makkelijk, maar we willen het maximale eruit halen. Uit het wielrennen heb ik geleerd om door te bijten, ook als het zwaar wordt. Die mentaliteit nemen we mee. Dit is onze kans om te tonen wat we kunnen.”
Genk: Alessio (30) en Olivier (33)
In Genk zal het restaurant geopend worden door Alessio en Olivier. Zij zijn al vijftien jaar vrienden en delen al minstens even lang een enorme passie voor eten en gezelligheid. Olivier is een IT’er met oog voor detail en Alessio is een opvoeder met Italiaanse roots. Geen van hen heeft een klassiek horecadiploma, maar ze hebben wel vijf jaar zelfstudie via de ‘YouTube-universiteit’ achter de rug. Ze dromen al jaren van een eigen zaak, en durven nu eindelijk de sprong te wagen. Olivier zal aan de slag gaan in de keuken en Alessio wordt de man van de zaal. Geen stijve horeca-ervaring, maar een plek die aanvoelt als een huiskamer. Kortom: vriendschap + passie = powerduo.
“Duizenden uren YouTube, recepten lezen op Instagram, technieken leren van kookprogramma’s – en ga zo maar door. We hebben intussen bijna een doctoraat in online koken”, lacht Alessio. “Maar het gaat verder dan dat: dit is echt onze passie. Al onze vrije tijd steken we in koken en tafelen. Onze droom is een huiskamer gevuld met gasten die onze liefde voor koken kunnen proeven. Seizoensgebonden, simpel, maar verfijnd. Keep it simple, keep it sexy”, vult Olivier aan.
Gent: Lauranne (28) en Ruslan (28)
Het duo van Gent bestaat uit huisgenoten Lauranne en Ruslan. Zij leerden elkaar acht maanden geleden kennen. Ruslan is de mede-eigenaar van de dumpling foodtruck en atelier Davai, en Lauranne, is een stedenbouwkundige met een droom om een eigen restaurant te starten. In Mijn Restaurant kunnen ze eindelijk hun eigen visie laten zien, met wereldse smaken en een gastvrije sfeer. Ruslan gooit rock & roll in de keuken, Lauranne zorgt voor vlotte babbels en seizoenscocktails in de zaal. Hun energie en passie laten geen twijfel: dit duo gaat all-in.
“Het voelt surreëel. We kennen elkaar nog maar acht maanden, maar we werken samen, wonen samen, en ik zie hem vaker dan m’n eigen moeder”, lacht Lauranne. “We missen zelfs allebei een vingertopje (lacht). Maar wat ons echt samenbracht, is onze liefde voor warme en gezellige horeca. Iets wat je steeds minder ziet door de opkomst van ketens. We willen die huiselijke vibe terugbrengen. Al moet ik toegeven: in de keuken ben ik een adrenalinejunkie. En Lauranne kan ook goed presteren onder stress. Hopelijk wordt dat onze troef in Mijn Restaurant”, vult Ruslan aan.
Kortrijk: Charlotte (26) en Aristide (30)
Het enige échte koppel dat het avontuur aandurft zijn Charlotte en Aristide uit Kortrijk. Ze vullen elkaar perfect aan met de zachte charme van Aristide en de vurige drive van Charlotte. Het koppel leerde elkaar kennen in de horeca. Aristide is hoofdchef bij de Parkhotel Groep, Charlotte receptioniste en zaalverantwoordelijke in datzelfde hotel. Ze dromen al lang van een eigen restaurant, maar dat leek hen altijd te groot, tot ze de kans kregen om deel te nemen aan Mijn Restaurant. Aristide volgde na zijn opleiding Eventmanagement alsnog zijn passie en ging koken. Hij behaalde zijn diploma aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen. Charlotte studeerde Hospitality & Hotelmanagement, en weet als geen ander hoe je gasten zich écht welkom laat voelen. Hij kookt, zij charmeert – en samen willen ze Kortrijk veroveren.
“We werken goed samen. Aristide is de denker: hij bedenkt alle gerechten in zijn hoofd. Ik ben de doener, of eigenlijk de ‘prater’ (lacht). Ik ben een zaalmens in hart en nieren en vind het geweldig om gasten te bedienen”, vertelt Charlotte. “We hopen vooral te ontdekken of een restaurant runnen iets is wat we ons hele leven willen doen. We willen een huiselijke sfeer creëren, alsof je op zondag bij je ouders gaat eten. Mensen moeten zich welkom voelen en zo lang kunnen blijven als ze willen”, vertelt Aristide.
Tafel boeken
Meteen na de eerste aflevering op dinsdag 28 oktober zal je via vtm.be een tafel kunnen boeken in één van de vier restaurants. Vanaf vrijdag 7 november zullen de reservaties voor de volgende week telkens om 12 uur worden vrijgegeven.
