‘Mijn Restaurant’: Peter Goossens geeft ultiem stemadvies

De strijd om de felbegeerde titel in Mijn Restaurant bereikt zijn absolute kookpunt. Met de eindmeet in zicht en een cheque van 40.000 euro op het spel, worden de finalisten VONK en Lucien onderworpen aan de ultieme vuurdoop. Niemand minder dan culinair icoon Peter Goossens schuift aan voor een allesbepalend oordeel.

De zenuwen staan strak gespannen in zowel Antwerpen als Kortrijk. Peter Goossens, de man die de Belgische gastronomie decennialang vormgaf, komt persoonlijk langs om de finalisten te wikken en te wegen. Hij doet dit niet alleen. Aan zijn zijde staat Femke Vandevelde, voorzitster van The World’s 50 Best Benelux.

Waar Goossens met een streng oog kijkt naar de technische perfectie op het bord en een vlekkeloze bediening, focust Vandevelde op de totaalbeleving. “We vergeten misschien wat we gegeten hebben, maar hoe we ons voelden op die plek, dat vergeten we nooit”, benadrukt ze het belang van pure gastvrijheid.

Stress

De aanwezigheid van de ‘godfather’ van de Belgische keuken zorgt voor ongeziene stress in de keukens. In Kortrijk valt het masker van de doorgaans stoere Charlotte af. De confrontatie met Goossens valt haar zwaar. “Hij is heel intimiderend en lacht niet veel. Dit is Peter! Ik word er misselijk van”, klinkt het eerlijk. Ook haar partner Aristide beseft dat dit een ‘once in a lifetime‘ kans is om te koken voor een levende legende.

In Antwerpen is de sfeer al even geladen. Jonas van VONK voelt de druk om te presteren voor iemand naar wie hij zo opkijkt. “Er is geen ruimte voor fouten. Het moet gewoon kloppen”, stelt hij vastberaden, wetende dat een misstap fataal kan zijn.

Mijn Restaurant is elke dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...