AC/DC opnieuw actief met zanger Brian Johnson en we krijgen dit jaar nog een nieuwe plaat

AC/DC opnieuw actief met zanger Brian Johnson en we krijgen dit jaar nog een nieuwe plaat

AC/DC-zanger Brian Johnson stapte in 2016 noodgedwongen uit de legendarische rockband omdat hij met ernstige gehoorproblemen kampte. Maar daar heeft hij blijkbaar geen last meer van, want Johnson kondigde aan dat AC/DC weer actief is met hem aan de micro en we mogen dit jaar zelfs nog een nieuw album verwachten.

AC/DC leek ten dode opgeschreven toen zanger Brian Johnson in 2016 uit de groep stapte wegens gehoorproblemen. De dokters verboden hem om nog op te treden omdat hij dreigde doof te worden na jarenlang optreden met z’n loeiharde rockgroep.

Datzelfde jaar stond AC/DC wel nog op de wei van Werchter met Guns N’Roses-zanger Axl Rose aan de vocalen. Die verbaasde vriend en vijand, maar toch was het niet helemaal hetzelfde.

Nieuw album

Ondertussen is ook slaggitarist Malcolm Young overleden. Maar nu lijkt Johnson fitter dan ooit en hij noemt zich weer zanger van de band. Er deden vorig jaar al geruchten de ronde, maar nu heeft Johnson het pas officieel bevestigd aan de Amerikaanse rockband Terrorizer. Dat meldt de Amerikaanse muziekwebsite Heavy Consequence.

“Ik ben het beu om het te ontkennen”, zei Johnson. Hij bevestigde ook dat we in 2019 nog een nieuw AC/DC-album mogen verwachten.

(Meer over het leven en werk van Malcoulm Young lees je hier.)

Gesponsorde artikelen