Achter de toonbank in de seksshop: de pleziertjes en gevaren

Nieuwsgierig naar de bijzondere wereld van de hedendaagse seksshop draaide Inge Ringoot (a.k.a. Pink Monkey) een week lang mee in de grootste erotiekwinkel van Europa, de Pabo in het West-Vlaamse Roeselare. Deze week trakteert ze alle monkeys dagelijks op een unieke blik voor en achter de schermen. Vandaag: de pleziertjes en gevaren.

“Dag euh…mevrouw, zouden wij euh… iets mogen vragen?”, stotteren twee tienerjongens terwijl ze hun uitverkoren opblaaspop aarzelend op de toonbank leggen. “Daarvoor ben ik hier, hé”, antwoordt de immer enthousiaste verkoopster terwijl ze nog gauw de batterijen van een vibrator vervangt. “Denk jij dat we de gaatjes van die pop kunnen vullen met geld? Het is voor een cadeau.” Pauze. “Met muntstukken of met briefjes?”, weerklinkt terwijl de blonde stoot in recordtempo wordt opengevouwen en haar beschikbare gaatjes uitvoerig worden gecontroleerd. “Wacht even, muntjes zullen niet lukken, maar briefjes lijken oké.” Verkocht!

Van vreemde vragen tot gênante situaties, wie achter de toonbank staat in een erotiekwinkel als Pabo kan maar beter op alles voorbereid zijn. En ja, geile klanten met onweerstaanbare lusten vallen daar ook onder. Zo vertelde een verkoopster hoe ze tijdens een werkdag in haar vorige winkel (waar het vernieuwde, vrouwvriendelijke Pabo-concept nog niet was gelanceerd) plots verdachte geluiden uit een pashokje hoorde komen. 

“Ik had gezien dat er een koppel naar binnen was gewandeld met enkele lingeriesetjes in de hand. Toen er na tien minuten nog altijd geen beweging was, besloot ik om mijn hulp aan te bieden. Al was die aan het gekreun en het gegiechel te horen duidelijk niet nodig. Volgens het beleid moet je dergelijke klanten meteen de deur wijzen, maar eerlijk gezegd durfde ik het gordijn niet open te trekken. Na lang aarzelen, heb ik subtiel gevraagd of alles oké was. Toen het koppel uiteindelijk met hun uitverkoren setje aan de kassa stond, heb ik hen wel ‘een aangename verderzetting’ gewenst, waardoor ze goed beseften dat ik hun uitspattingen wel degelijk had gemerkt. Ik zweer het, zo snel heb je nog nooit twee mensen tegelijk knalrood zien worden.”

Sexy and I know it

Blijkbaar zijn sommige klanten niet verlegen om ook de medewerkers mee te laten ‘genieten’ van hun adembenemende lijf. Een mannelijke verkoper uit een nabijgelegen Pabo in West-Vlaanderen (waar het nieuwe concept evenmin is gelanceerd) stelde mij de vraag of ik de gordijnen van mijn pashokje altijd goed afsluit voor ik de kleren van mijn lijf gooi. “Uiteraard, tot de laatste centimeter”, verzekerde ik hem.

“Voilà, dat is nu exact mijn punt: vrouwen zijn daar zelden nonchalant in. En toch wordt het gordijn hier geregeld op een spleetje gelaten, of zeg maar spleet. Dan wíl je toch gewoon gezien worden? Aangezien mijn toonbank recht tegenover het pashokje staat, kan ik het in elk geval onmogelijk negeren, hoewel ik het soms doodgraag zou willen, geloof mij.” 

Zwarte string

Al kan het qua ontbrekende subtiliteit nog erger. “Ik stond eens helemaal alleen in de winkel toen een oudere, niet erg aantrekkelijke dame met een hele stapel lingerie naar het pashokje liep”, gaat de verkoper verder. “Ze heeft me niet alleen elk stuk geshowd, ik moest ook telkens zeggen of ik het sexy vond, alsof ze mij op haar eigen, bijzondere manier probeerde te verleiden. Op zo’n moment wil je echt door de grond zakken.”

En van een gebrek aan subtiliteit ondervinden ook de dames wel eens last, zo blijkt uit het verhaal van een verkoopster uit Roeselare: “Ik stond eens achter de kassa toen er plots een vent op me toestapte en met een zwoele stem in mijn oor fluisterde: ‘Ik heb een zwarte string aan.’ En nog eens: ‘Ik heb een zwarte string aan.’ Net die dag was mijn zoon op bezoek om te checken waar ik werk. Zijn eerste indruk was meteen getekend, moet ik zeggen. Al is hij later toch nog teruggekomen, in tegenstelling tot die vent die we beleefd maar kordaat de deur hebben gewezen.”

Of de goesting dan nooit harder oplaait dan gewenst in een winkel waar de hete seksspeeltjes en kanten lingeriesetjes je verleidelijk toelachen? “Uiteraard durft dat wel eens gebeuren als er een mooi meisje binnenwandelt”, gaat de mannelijke verkoper verder. “Klanten hebben ook al een paar keer mijn nummer gevraagd, maar daar ga ik nooit op in. Ik probeer de zaken altijd zo professioneel mogelijk af te handelen. Ja, ook bij aantrekkelijke klanten”, besluit hij met een knipoog.

Al geeft een andere verkoopster tegelijk toe dat het er niet altijd even onschuldig aan toegaat: “Het gebeurt wel eens dat ik mij aangetrokken voel tot een klant. Wanneer hij je dan om uitleg vraagt bij een bepaald speeltje en je merkt dat het gevoel wederzijds is, kan er wel eens een dubbelzinnige opmerking binnensluipen. Maar verder dan een beetje plagen en uitdagen gaat het niet, hoor”, verzekert ze gibberend. “Mijn vent zou er trouwens niet mee kunnen lachen.”  

Verkrachting

Dat de professionaliteit van de verkopers geen hete toestanden toelaat in de Pabo-shops, sluit natuurlijk niet uit dat het er af en toe behoorlijk hartverwarmend aan toegaat. Zo vertelde een verkoopster van de vernieuwde Pabo in Roeselare het verhaal van een jonge vrouw die na een brutale verkrachting stap voor stap probeerde om opnieuw seksueel actief te worden.

“Toen ze hier de eerste keer kwam, legde ze me uit wat ze had meegemaakt. We zijn toen samen de winkel rondgewandeld om uit te zoeken wat het best zou werken, en zo een paar weken na mekaar. Terwijl het ene speeltje hielp om seks opnieuw te ervaren als een aangename beleving, bereikte het andere juist het tegenovergestelde effect. Na een intense zoektocht zijn we er uiteindelijk toch uitgeraakt, wat me als verkoopster natuurlijk een gigantische voldoening schonk. Dan besef je dat onze producten niet alleen dienen om lust en genot op te wekken, maar dat ze onze klanten ook psychologisch en lichamelijk kunnen helpen.”

Dat een speeltje iemand zijn seksleven een heel nieuwe wending kan geven, zal ook de 60-jarige Josephine (zo zag ze er toch uit) beamen die fier vertelde hoe ze dankzij haar gloednieuwe vibrator voor de allereerste keer in haar leven was klaargekomen. “Ik wist totaal niet wat mij overkwam en vreesde onmiddellijk een hartaanval. Tot ik vaststelde dat het net iets te aangenaam aanvoelde…”

Morgen: Hoe mannen subtiel worden uitgesloten in de hedendaagse seksshop.

Meer
Lees meer...