Acid gaat definitief niet in beroep tegen veroordeling

Nathan Vandergunst, beter bekend onder zijn YouTube-naam Acid, heeft beslist om niet in beroep te gaan tegen de veroordeling die hij vorige maand kreeg. De deadline daarvoor is begin deze week gepasseerd en Acid heeft in een video aangekondigd dat hij geen nieuwe rechtzaak wil.

De rechtbank van Brugge heeft op donderdag 22 februari 2024 YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) schuldig bevonden aan elektronische belaging. Daardoor kreeg hij een boete van 800 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ook moet hij een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer wiens restaurant hij bij naam noemde. Dat bedrag is provisioneel, want pas later wordt de echte schade bepaald.

Geen beroep

Na het bekendmaken van dat vonnis was er even sprake van dat Acid in beroep zou gaan, maar de YouTuber ontkrachtte dat snel zelf. En nu heeft hij ook officieel beslist de juridische strijd niet voort te zetten.

“Ik heb geen zin om verder te gaan, weer geld te betalen en weer volgens hun regels te spelen. Dan moet ik weer hopen dat die Reuzegommers geen mensen kennen in de rechtbank, die dan toch weer hun kant kiezen in het verhaal. Ik heb gedaan wat wij allemaal dachten”, legt Acid uit op YouTube.

Crowdfunding

Nu de beslissing over een eventueel beroep is gevallen, heeft Acid ook beslist om de crowdfunding die nog liep af te sluiten. Het eindtotaal daarvan staat dus op zo’n 175.000 euro. Dat bedrag wordt nu op een tijdelijke rekening gestort tot er uitsluitsel is over de eigenlijke schadevergoeding die Acid moet betalen. Als er daarna nog geld over is, gaat dat naar de Sanda Dia Foundation van de vader van Sanda Dia.

Bekijk hier de video van Acid:

Meer
Lees meer...