Acteur Bob Odenkirk zakt in elkaar op set van ‘Better Call Saul’

Televisie- en filmacteur Bob Odenkirk is dinsdag naar een ziekenhuis in Los Angeles gebracht nadat hij in elkaar was gezakt op de set van zijn succesreeks Better Call Saul, volgens bronnen dicht bij de artiest.

Het incident werd voor het eerst gemeld door celebritynieuwssite TMZ.com, die zei dat Odenkirk door iets was getroffen toen hij en medeacteurs een scène aan het opnemen waren in de Amerikaanse staat New Mexico, waar de serie zich afspeelt. Hij werd onmiddellijk omringd door crewleden die een ambulance belden.

Twee bronnen bevestigden de juistheid van het TMZ-verslag aan persbureau Reuters, op voorwaarde dat zij niet bij naam worden genoemd.

TMZ, dat voor zijn verhaal eigen productie- en wetshandhavingsbronnen aanhaalde, meldde dat het onduidelijk was of de 51-jarige Odenkirk bij bewustzijn was toen hij werd vervoerd. Om 19.30 uur plaatselijke tijd was de acteur nog steeds in een ziekenhuis onder de hoede van artsen.

Walter White

Better Call Saul, momenteel in productie voor het zesde seizoen, is een prequel op de misdaadreeks Breaking Bad, waarin Odenkirk werd opgevoerd als Saul Goodman, de onnozel lijkende maar eigenlijk scherpzinnige advocaat van protagonist Walter White.

Odenkirks spin-off volgt op meeslepende wijze de evolutie van dit personage; van tweederangsoplichter annex worstelende publieke verdediger tot de moreel ambigue advocaat Saul Goodman, die carrière maakt door drugdealers en onderwereldfiguren te vertegenwoordigen. De AMC-reeks, bij ons te zien op Netflix, is een typisch antiheldenverhaal met aanzienlijke cinematografische kwaliteiten.

Odenkirks prestaties in Better Call Saul hebben hem vier Emmy Award-nominaties opgeleverd. Zijn filmrollen omvatten bijrollen in films als Nebraska, The Post en Little Women. Meer recent speelde hij in de grote actiethriller Nobody.

Hij werkte eerder als comedyschrijver voor Saturday Night Live en The Ben Stiller Show.

Meer
Lees meer...