Acteur uit ‘Game of Thrones’ en ‘Thor’ gearresteerd voor het sturen van seksueel expliciete berichten naar minderjarigen

Acteur Joseph Gatt (50) is eerder deze maand door de Internet Crimes Against Children (ICAC) Task Force van de Los Angeles Police Department (LAPD) opgepakt op beschuldiging van het sturen van seksueel expliciete berichten naar minderjarigen. Diezelfde dag is hij op borgtocht vrijgelaten. De LAPD is momenteel op zoek naar extra getuigen.

Joseph Gatt is een Britse acteur met Maltese roots. Als kind droomde hij ervan om bij de Royal Air Force te gaan, maar omdat hij kleurenblind is, moest hij die droom al snel opbergen. Naar eigen zeggen was het de stress die volgde op die ontgoocheling die ervoor zorgde dat hij alopecia kreeg op zijn twaalfde. Deze aandoening, die door het Oscar-schandaal rond Will Smith in de aandacht kwam, zorgde ervoor dat hij op zijn 14 jaar geen lichaamshaar meer had.

Dat weerhield hem er niet van een succesvolle modellen- en acteercarrière uit te bouwen. Zo was hij onder andere te zien als Frost Giant Grundroth in Thor en in een kleine bijrol in Star Trek Into Darkness. Meer bekend is hij echter van zijn rollen in televisieseries, zoals onder andere Banshee (The Albino), Game of Thrones (Thenn Warg), Teen Wolf (The Mute) en The 100 (Tristan).

(lees verder onder de video)

“Gruwelijke en compleet onware beschuldigingen”

Eerder deze maand is Joseph Gatt echter in opspraak gekomen door seksueel expliciete chatberichten naar minderjarigen. Volgens een officieel persbericht van de Los Angeles Police Department (LAPD) is de acteur daarvoor op 6 april opgepakt. Dezelfde dag is hij opnieuw vrijgelaten voor een borg van 5.000 dollar (zo’n 4.600 euro). De LAPD heeft wel een oproep gelanceerd naar eventuele andere slachtoffers van Gatt.

De acteur zelf heeft op sociale media voor het eerst ook gereageerd op de beschuldigingen. Daarin ontkent hij alles. “Ik wil het uiteraard hebben over de gruwelijke en compleet onware beschuldigingen die onlangs tegen mij zijn geuit. Ze zijn 100 procent fout. Ik heb de fouten en misleidende informatie die in het persbericht staan uitgeklaard. Ik werk volledig samen met de politie en LAPD om dit tot op de bodem uit te zoeken. Ik kijk ernaar uit om mijn goede naam te zuiveren”, schrijft hij. “Bedankt aan al mijn vrienden en supporters die weten dat dit niet waar is en begrijpen dat ik om juridische redenen geen commentaar kan geven op sociale media.”

Meer
Lees meer...