Left Right
scrollTop top

Acteur Ravil Isyanov (59), bekend van ‘NCIS: Los Angeles’, ‘GLOW’ en ‘The Americans’, overleden


Ravil Isyanov The Americans
© Ravil Isyanov als Ruslan in ‘The Americans’ – Bron: Dreamworks/Amblin/Fx/Kobal/Shutterstock/Isopix

In Los Angeles in de Verenigde Staten is de Russische acteur Ravil Isyanov iets meer dan twee weken geleden overleden. Dat heeft zijn manager bekendgemaakt. Isyanov vocht al langer tegen kanker en werd 59 jaar.

“Ravil was uniek in zijn soort. Hij was een echte gentleman, buitengewoon genereus en ongelooflijk getalenteerd”, reageerde manager Frederick Levy aan PEOPLE op de dood van Ravil Isyanov. “Hij zal erg gemist worden. We zijn allemaal diepbedroefd door dit tragische verlies, een mooie ziel die veel te vroeg is heengegaan”, voegt zijn agente Tanya Kleckner daaraantoe in een reacite aan Variety. Hij laat zijn vrouw Erika, dochter Gulya, schoonzoon Marios en kleinkinderen Cassandra en Nikita achter. De acteur laat ook stiefdochter Aneta, haar man Jon en stiefkleinkinderen Mila en Tali achter.

Isyanov groeide op in de omgeving van de Russische hoofdstad Moskou en studeerde – na twee jaar in de Sovjet-luchtmacht – in 1990 af aan de Moscow Art Theatre School. Tussendoor studeerde hij ook aan de British American Drama Academy in Londen. Na de val van de Sovjet-Unie begon hij zijn loopbaan dan ook in het Verenigd Koninkrijk met onder andere kleine rollen in de films Two Deaths, Hackers en de James Bond-klassieker GoldenEye uit 1995.

Daarna trok Isyanov naar Los Angeles in de Verenigde Staten. Aanvankelijk moest hij het daar stellen met kleine gastrollen in series zoals Buffy the Vampire Slayer, 24, Prison Break, The Mentalist en Bones en films zoals K-19: The Widowmaker, Mr. & Mrs. Smith en Transformers: Dark of the Moon.

NCIS: Los Angeles

Zijn grootste rol kreeg hij in 2013 in de reeks NCIS: Los Angeles waarin hij tot aan zijn dood de gangster Anatoli Kirkin zou spelen. “Hij wist dat zijn toekomst er somber uitzag vanwege de kanker en hij liet dat aan de producenten weten zodat ze hem konden uitschrijven, als ze dat wilden”, bevestigde zijn manager.

Isyanov was recent ook nog te zien in de series The Americans en GLOW en zal na zijn dood nog een laatste rol vertolken in Blonde, een aankomende biografische film over Marilyn Monroe voor Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…