Left Right
scrollTop top

Netflix trekt stekker uit ‘GLOW’ wegens coronapandemie: geen vierde seizoen


GLOW geannuleerd Netflix
© Netflix

Rampzalig nieuws voor wie vol ongeduld uitkeek naar het vierde seizoen van GLOW. Netflix trekt namelijk de stekker uit de serie. Eerder werd wel een vierde seizoen aangekondigd, maar dat zal nooit het daglicht zien door de uitbraak van het coronavirus.

GLOW is een reeks van de hand van Jenji Kohan, de maker van Orange is the New Black. De kijker volgt een groep meisjes die groot willen worden in het showworstelen in de jaren ’80.

De reeks zou eindigen na het vierde seizoen, maar dat zal er nooit komen door de coronacrisis. GLOW is daarmee de tweede Netflixreeks die geannuleerd wordt door de pandemie. Eerder gebeurde dat al met The Society.

“Zeer moeilijke beslissing”

De beslissing om de stekker uit de serie te trekken, kwam van Netflix. “We hebben de zeer moeilijke beslissing genomen om niet door te gaan met het vierde seizoen van GLOW“, laat Netflix weten aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline. “Door de gevolgen van corona is het filmen van de fysiek intieme show een zeer grote uitdaging voor de cast.” Daardoor gingen de opnames ook nog niet van start.

“Zware klap”

Ook GLOW-bedenkers Liz Flahive en Carly Mensch reageerden op de annulering. “Corona is een dodelijk virus”, stelt het duo. “Het is een wereldwijde tragedie en daar moet onze focus op liggen. Netflix heeft nu besloten om het finaleseizoen van GLOW niet te laten maken.”

“We hebben altijd de creatieve vrijheid gehad om onze verhalen te vertellen. Dat is nu verleden tijd. Er gebeuren op dit moment heel veel vreselijke dingen in de wereld en die zijn veel groter dan het verlies van GLOW. Natuurlijk is het voor ons wel een zware klap, we zullen de cast en de crew missen.”

Golden Globes en Emmy’s

Het eerste seizoen van GLOW kwam in juni 2017 uit op Netflix. De reeks kreeg goede reviewsNiet veel later werd er een tweede seizoen besteld. Actrice Alison Brie werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Ruth. De Emmy’s zetten dan weer haar collega Betty Gilpin in de bloemetjes. Een jaar later kwam het tweede seizoen van GLOW uit en de recensies waren opnieuw overwegend positief. Ook het derde seizoen viel in goede aarde.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…