Mark Harmon aka agent Gibbs verlaat ‘NCIS’ na 18 jaar

Acteur Mark Harmon ‘oftewel agent Jethro Gibbs’ heeft in de aflevering van maandagvond de geliefde CBS misdaad-en dramaserie NCIS verlaten na 19 seizoenen.

NCIS ging in 2003 in première als een spin-off van de serie JAG (Judge Advocate General) en werd al snel het best gewaardeerde drama op tv. Dat bracht uiteindelijk zijn eigen spin-offs voort: NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans en het nieuwe herfstprogramma NCIS: Hawai’i, dat onlangs nog werd verlengd met een heel seizoen.

Het afscheid

In de aflevering Great Wide Open van seizoen 19 op maandagavond waren Gibbs en Timothy McGee (Sean Murray) in Alaska om een zaak te proberen oplossen over een huurmoordenaar die door een bedrijf daar was ingehuurd. Nadien, bracht Gibbs het nieuws aan McGee terwijl hij aan het vissen was. “Ik ga niet terug, Tim”, zei hij. “Ik ga niet terug naar huis.” McGee vroeg toen aan Gibbs wat hij hoopte te vinden in Alaska. “Ik weet het niet”, zei hij. “Mijn gevoel zegt me dat ik het zal weten als ik het vind”, en hij voegde eraan toe dat hij er vrede mee had, wat leidde tot een broederlijke knuffel tussen de twee. Hiermee sloot acteur Mark Harmon het hoofdstuk van zijn personage af.

Harmons vertrek als een van de hoofdrolspelers in de serie markeert het einde aan een opmerkelijke reeks als een van de meest prominente acteurs in het meest bekeken drama op tv. Hoewel het niet helemaal onverwacht is, schrijft de New York Post.

Niet voor, maar wel achter de schermen

In juni voegden acteurs Gary Cole en Katrina Law zich bij de serie als FBI agenten Alden Park en Jessica Knight, nadat bekend werd dat Harmon minder op het scherm zou verschijnen. Maar niet getreurd, de acteur zal wel nog achter de schermen meewerken aan de serie, aangezien hij ook uitvoerend producent is. “Als uitvoerend producent en dierbare vriend, blijft Mark een integraal deel van de structuur van de show”, zei showrunner Steve Binder. “En wat betreft de toekomst van Gibbs, zoals fans van de serie door de jaren heen misschien hebben gemerkt, kan je op Leroy Jethro Gibbs altijd rekenen.”

Gibbs werd vorig seizoen (18) nog geschorst voor het mishandelen van een moordenaar die ook honden mishandelde en in de seizoensfinale werd hij bijna gedood door een ontploffing van een boot.

“In termen van Harmons mogelijke verschijning of terugkeer in de toekomst, zullen we gewoon moeten zien hoe het allemaal verder uitpakt”, vertelde CBS president Kelly Kahl vorige maand aan Deadline. De acteur zelf heeft nog geen commentaar gegeven over zijn vertrek.

Meer
Lees meer...